Serialul „The Bear” a fost vedeta neașteptată a serii la gala Premiilor Emmy, câștigând nu mai puțin 5 premii, el putând fi văzut în streaming și în România, deși a fost produs pentru o platformă care este disponibilă doar în Statele Unite.

Serialul „The Bear” a fost una dintre vedetele serii la gala Premiilor EmmyFoto: Jordan Strauss / AP - The Associated Press / Profimedia

The Bear se învârte în jurul unui tânăr bucătar, Carmen „Carmy” Berzatto (interpretat de actorul american Jeremy Allen White) care moștenește restaurantul italian al familiei sale după ce fratele său mai în vârstă își ia viața. El se întoarce în Chicago pentru a conduce afacerea familiei, lăsând în urmă lumea restaurantelor Michelin cu care era obișnuit.

Serialul care a avut premiera în 2022 a fost produs de compania americană FX pentru Hulu, o platformă de streaming disponibilă doar în Statele Unite și al cărui pachet majoritar de acțiuni a fost cumpărat de Disney în 2019.

Întrucât Disney+, platforma de streaming fanion a Disney nu era disponibilă în România și alte piețe europene până în iunie 2022, filmele și serialele sale erau difuzate la noi prin licențiere de rivalii de la Netflix, Amazon Prime sau HBO Max. De exemplu, Prey, noul film Predator lansat în 2022, a putut fi văzut pentru o perioadă de timp pe HBO Max.

Însă odată cu lansarea în România a Disney+ în vara lui 2022 și expirarea acordurilor de licențiere acordate de Hulu/Disney, toate producțiile disponibile în SUA pe Hulu s-au mutat pe Disney+, printre acestea numărându-se și The Bear sau Prey.

Serialul „The Bear” a câștigat 6 Premii Emmy, inclusiv cel pentru cea mai bună comedie

Seria semnată de cineastul american Christopher Storer este la egalitate la acest capitol cu Succesion, unul dintre serialele fanion ale HBO și platformei sale de streaming HBO Max, care și-a adjudecat la rândul său 6 Premii Emmy.

Dacă Succesion și-a adjudecat majoritatea premiilor pentru serialele de tip dramă, The Bear a fost fruntaș la cele de comedie, câștigând și marele premiu pentru cel mai bun serial comedie. The Bear i-a adus lui Christopher Storer premiile pentru cel mai bun scenariu și cea mai bună regie.

Jeremy Allen White și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie, în timp ce alți doi actori din The Bear, Ebon Moss-Bachrach și Ayo Edebiri, au câștigat premiul pentru cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriță, într-un rol secundar într-un serial de comedie.

The Bear și Succesion au fost urmate ca număr de premii (5) de Beef, o serie limitată la 10 episoade a Netflix, care a „măturat” premiile pentru categoria sa. Cele 3 seriale au fost de asemenea marele câștigătoare și la gala Premiilor Globurile de Aur decernate săptămâna trecută.

Lista marilor premii acordate la gala Emmy pentru cele mai bune seriale din 2023:

  • Cel mai bun serial dramă: Succession;
  • Cel mai bun serial comedie: The Bear;
  • Cea mai bună mini serie TV: Beef;
  • Cel mai bun actor într-un serial dramă: Kieran Culkin - Succession;
  • Cea mai bună actriţă într-un serial dramă: Sarah Snook - Succession;
  • Cel mai bun actor într-un serial comedie: Jeremy Allen White - The Bear;
  • Cea mai bună actriţă într-un serial comedie: Quinta Brunson - Abbott Elementary;
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramă: Matthew Macfadyen - Succession;
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramă: Jennifer Coolidge - The White Lotus;
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial comedie: Ebon Moss-Bachrach - The Bear;
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial comedie: Ayo Edebiri - The Bear;
  • Cel mai bun actor într-o mini serie: Kumail Nanjiani - Steven Yeun - Beef;
  • Cea mai bună actriţă într-o mini serie: Jali Wong - Beef;
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-o mini serie: Paul Walter Hauser - Black Bird;