Actorul american John Travolta afirmă că propria sa experiență aproape de moarte l-a inspirat să accepte rolul din cel mai recent film al său: „The Shepherd”, un scurtmetraj care urmează să aibă în curând premiera în streaming, relatează CNN.

John Travolta alaturi de 2 dintre cei 3 copii ai sai, Ella si BenFoto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

The Shepherd („Păstorul”) spune povestea unui tânăr pilot al Forțelor Aeriene Regale britanice care încearcă să ajungă acasă în Ajunul Crăciunului dar ajunge să se lupte pentru viața sa deasupra Mării Nordului după ce o defecțiune la sistemele electrice ale avionului pe care îl pilotează îl lasă fără instrumente de navigare.

„Tocmai când pare că norocul său este pe cale să se scurgă, un samaritean misterios îi schimbă soarta”, afirmă descrierea oficială a filmului. Travolta joacă rolul bunului samaritean, în timp ce rolul principal al pilotului în pericol este interpretat de tânărul actor britanic Ben Radcliffe.

Scurtmetrajul ce va dura 38 de minute se bazează pe nuvela cu același nume publicată în 1975 de scriitorul britanic Frederick Forsyth.

John Travolta spune că a crezut că o să moară într-un avion pe care îl pilota

Premisa cărții și a filmului care se bazează pe ea amintesc de un incident straniu de asemănător prin care Travolta, care are licență de pilot, a trecut în 1992. El a vorbit recent din nou despre incidentul în cauză, amintind de el la un eveniment de tip Q&A organizat la Londra pentru promovarea noului său film.

Actorul acum în vârstă de 69 de ani a povestit că s-a confruntat cu „o pană totală” a sistemelor electrice într-un avion cu reacție pe care îl pilota în timp ce se afla alături de familia sa deasupra Washington D.C.

„Am știut ce înseamnă să crezi că vei muri cu siguranță”, a povestit el, citat de revista Variety. „Am avut două motoare bune dar n-aveam instrumente, sisteme electrice, nimic. Și am crezut că s-a terminat totul”, a relatat Travolta.

El a descris aterizarea pe care a reușit-o în cele din urmă drept una „ca un miracol” și că a rezonat profund cu povestea The Shepherd deoarece este despre „viață și moarte și cât de prețioasă este viața”.

Scurtmetrajul va avea premiera în data de 1 decembrie pe platforma de streaming Disney+, cea care de luna viitoare va găzdui și The Dial of Destiny, cel mai recent și ultimul film al francizei Indiana Jones.