Filmul despre Elon Musk va avea la bază controversata carte biografică scrisă de Walter Isaacson, care susținea inițial că miliardarul a împiedicat anul trecut un atac ucrainean asupra bazei navale rusești de la Sevastopol prin oprirea în secret a sistemului de internet Starlink. Studioul independent A24 a obținut drepturile de adaptare, iar filmul, care este „în lucru”, este regizat Darren Aronofsky („Black Swan” și mai noul "The Whale”), spune o sursă care are informații cu privire la această chestiune, relatează Reuters.

Elon Musk, proprietarul X/TwitterFoto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Potrivit sursei citate, filmul biografic va fi produs de compania de producție a lui Aronofsky, Protozoa Pictures.

Revista Variety relatează că A24 a triumfat într-un război de „concurență aprinsă” pentru a achiziționa drepturile de adaptare.

"Ma bucur că Darren îl face. Este unul dintre cei mai buni", a spus vineri Musk într-o postare pe rețeaua de socializare X.

Studioul A24 a lucrat anterior cu regizorul pentru a produce filmul „The Whale”, cu Brendan Fraser, care a câștigat Premiile Oscar pentru cel mai bun actor și cel mai bun machiaj și coafură.

A24 a strâns 18 nominalizări la Premiile Oscar în șase filme în acest an, trecând pe locul al doilea după gigantul divertismentului Walt Disney.

Cartea biografică scrisă de Walter Isaacson în colaborare cu Musk a generat o serie de controverse, Isaacson fiind forțat să corecteze sugestia că Musk a comandat oprirea satelitului său Starlink pentru a opri un atac cu drone ucrainene asupra navelor de război rusești, relatează Guardian.

Cartea lui Isaacson despre co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a fost transformată într-un film omonim de Universal în 2015, cu actorul irlandez Michael Fassbender interpretându-l pe regretatul titan al tehnologiei.

Cartea despre Musk a fost lansată de privat Simon & Schuster, deținută de KKR, în septembrie.

Citește și:

Cum răspunde Elon Musk acuzațiilor că ar fi împiedicat un atac asupra bazei navale rusești din Crimeea