„The Super Mario Bros. Movie”, unul dintre cele două filme care au depășit anul acesta borna de încasări de peste un miliard de dolari, poate fi urmărit acum și în streaming în România.

O parte a distributiei filmului „The Super Mario Bros. Movie”Foto: Amy Sussman / Getty Images / Profimedia

Lungmetrajul animat produs de studioul Universal a fost lansat duminică în streaming pe SkyShowtime, platforma lansată în România și alte țări europene în luna februarie. Destinația nu reprezintă o surpriză întrucât SkyShowtime este platforma de streaming creată în urma parteneriatului dintre companiile care dețin studiourile Universal și Paramount (Paramount Global și Comcast).

Lansat la nivel internațional în data de 5 aprilie, The Super Mario Bros. Moviea debutat pe prima poziție în clasamentul box office din America de Nord și numeroase piețe din jurul lumii.

Lungmetrajul a depășit pragul de un miliard de dolari în încasări în mai puțin de o lună de la lansare, devenind astfel filmul cu cele mai mari încasări în 2023, depășind la momentul respectiv filmul Ant-man and the Wasp: Quantumania produs de studioul Marvel deținut de Disney.

Analiștii au explicat succesul neașteptat al filmului de animație regizat de Aaron Horvath şi Michael Jelenic prin faptul că atrage un public foarte divers: de la copii, la adulți nostalgici ai celui mai cunoscut erou de joc video din istorie. Debutul său puternic în cinematografe a fost pus și pe seama faptului că a fost lansat în preajma Paștelui, reprezentând astfel o opțiune pentru familiile care voiau să meargă la un film împreună.

Printre actorii care au dat vocea personajelor îndrăgite de generații întregi de spectatori se numără Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen și Fred Armisen.

Filmul „The Super Mario Bros. Movie” arată din nou falia între fani și „specialiști”

Premisa prezintă o poveste de origine a fraților Mario și Luigi, instalatori italo-americani care sunt transportați într-o lume alternativă și se încurcă într-o luptă între Regatul Ciuperci, condus de Prințesa Peach, și Koopa, conduși de Bowser.

În pofida succesului uriaș de care s-a bucurat în rândul publicului, The Super Mario Bros. Movie nu i-a dat pe spate pe critici, având o rată a aprobării de doar 59% din partea acestora pe agregatorul de recenzii Rotten Tomatoes și un scor mediu de 46 din 100 pe Metacritic.

Evident, lucrurile stau diametral opus în privința notelor și recenziilor din partea spectatorilor obișnuiți: rată a aprobării de 95% pe RT și notă medie de 8,3 / 10 pe Metacritic.

În luna septembrie The Super Mario Bros. Movie a fost detronat din poziția de film cu cele mai mari încasări în 2023, pierzându-și poziția în fața super-producției Barbie de la Warner Bros. Pictures.

În prezent cele două lungmetraje sunt singurele care au reușit să obțină încasări mai mari de un miliard de dolari în cinematografe anul acesta. Potrivit ultimelor date centralizate de site-ul de specialitate Box Office Mojo, Barbie a avut până acum încasări de aproximativ 1.441.528.000 de dolari, în timp ce The Super Mario Bros. Movie le-a adus producătorilor în jur de 1.361.927.000 dolari.

Podiumul este completat de o surpriză uriașă: filmul Oppenheimer, cu încasări de 947.481.000.

Deși puțini aveau dubii că ultimul lungmetraj al lui Christopher Nolan va atrage spectatorii în sălile de cinema, aproape nimeni nu se aștepta ca el să vândă atâtea bilete la nivel mondial din cauza naturii subiectului abordat.