Lior Raz, actorul şi unul dintre cei doi creatori ai serialului de succes „Fauda” de pe Netflix, s-a alăturat luptei împotriva Hamas, scrie The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Lior Raz in „Fauda”Foto: Netflix / The Hollywood Archive / Profimedia Images

Acest fost membru al forţelor speciale israeliene a anunțat că se îndreaptă spre sudul țării, unde armata israeliană a fost mobilizată pentru o posibilă invazie terestră a fâșiei Gaza după atacul fără precedent al Hamas de sâmbăta trecută.

Alături de co-creatorul „Fauda”, Avi Issacharov, şi de Yohanan Plesner, fost membru al Knessetului, Lior Raz s-a alăturat organizaţiei Brothers in Arms, cunoscută pentru opoziţia sa faţă de politicile premierului Benjamin Netanyahu.

„Mă îndrept spre sudul (ţării) pentru a mă alătura sutelor de voluntari de la Brothers in Arms care luptă neobosit pentru a-i ajuta pe locuitorii din sudul Israelului”, a declarat Lior Raz într-un videoclip postat pe contul său de Instagram.

„Am fost trimişi în oraşul bombardat Sderot (la câţiva kilometri de Fâşia Gaza, n.r.) pentru a salva două familii. Nu ne este frică”, a adăugat actorul, fără a da alte detalii despre persoanele salvate. Mai mulţi actori din „Fauda”, printre care Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel, Tzachi Halevi şi Idan Amedi, au fost de asemenea chemaţi la serviciul militar.

Industria israeliană de film şi televiziune s-a mobilizat încă de la începutul atacurilor. Toate filmările au fost întrerupte - inclusiv cele pentru cel de-al cincilea sezon al serialului „Fauda” - de către Armata de Apărare israeliană.

Actorii, regizorii şi tehnicienii dau o mână de ajutor pe teren sau sunt folosiți în lupta împotriva dezinformării.

„Fauda”, un thriller dramatic ce se învârte în jurul forțelor de securitate ale Israelului, este unul dintre cele mai populare seriale israeliene din toate timpurile în afara țării, el fiind reînnoit de Netflix pentru un al cincilea sezon în luna septembrie a acestui an.

În India el s-a dovedit atât de popular încât a făcut subiectul unei adaptări la Bollywood sub forma unui serial numit „Tanaav” și care urmărește relația complicată dintre India și Pakistan. Acest serial a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut.