„The Expendables 4”, un thriller de acţiune cu Sylvester Stallone şi Jason Statham în rolurile principale, a debutat pe locul doi la box office-ul nord-american, cu încasări dezamăgitoare de doar 8,3 milioane de dolari, scrie revista Variety, citată de News.ro.

Secventa din „The Expendables 4”Foto: LMK / IPA / Profimedia Images

La începutul weekendului, se aştepta ca această continuare a filmului The Expendables, produs de Lionsgate şi Millenium, să obţină 15 milioane de dolari în 3.400 de cinematografe nord-americane.

Fără recenzii încurajatoare sau aprecieri din partea publicului, cifrele din weekendul de deschidere nu au fost nici pe departe apropiate de filmele precedente din serie, Expendables 3 din 2014, cu 15,8 milioane de dolari, de continuarea din 2012, cu 28,5 milioane de dolari, şi de originalul Expendables din 2010, cu 34,8 milioane de dolari.

„The Expendables 4”, în spatele unui alt film sequel la box office

Acesta a debutat pe locul al doilea la box office, în urma filmului horror The Nun II,care a strâns 8,4 milioane de dolari în al treilea weekend. Vânzările de bilete din acest weekend au dus la cele mai slabe încasări din 2023, deoarece niciun film nu a reuşit să depăşească 10 milioane de dolari.

The Nun II s-a apropiat de 70 de milioane de dolari la box office-ul naţional şi de 204 milioane de dolari în întreaga lume. Producţia a costat 38 de milioane de dolari şi va fi profitabilă pentru finanţatorii săi, Warner Bros. şi New Line.

A Haunting in Venice s-a clasat pe locul al treilea cu 6,3 milioane de dolari din 3.305 de săli în al doilea weekend de la lansare.

Până în prezent, acest film al Disney şi 20th Century cu actorul britanic Kenneth Branagh în rolul celebrului detectiv Hercule Poirot a avut încasări de 25,4 milioane de dolari în America de Nord şi de 71,6 milioane de dolari la nivel global.

Pe locul patru avem un alt film sequel, The Equalizer 3 cu Denzel Washington, care a obținut încasări de 4,7 milioane de dolari în al patrulea weekend de la lansare.

Acest lucru îl aduce la un total pe plan intern de 81,26 milioane de dolari, la mică distanţă de primul film The Equalizer (101 milioane de dolari) şi The Equalizer 2 (102 milioane de dolari). La box office-ul internaţional, cel de-al treilea Equalizer a generat 67,4 milioane de dolari, ceea ce a dus la venituri de 148,66 milioane de dolari la nivel mondial.

„Barbie” continuă să atragă spectatori în cinematografe

Superproducţia Barbie, de Greta Gerwig, a completat clasamentul încasărilor cu 3,2 milioane de dolari, rămânând în top cinci pentru al zecelea weekend consecutiv după lansarea sa de la sfârșitul lunii iulie. Filmul Warner Bros. a obţinut 630 de milioane de dolari în box office-ul intern şi 1,427 de miliarde de dolari la nivel mondial.

Cealaltă lansare nouă din acest weekend, thrillerul horror cu buget redus It Lives Inside, produs de Neon, a debutat pe locul al şaptelea, cu 2,6 milioane de dolari din 2.005 săli.

Nu este un rezultat grozav pentru un film care a rulat în peste 2.000 de săli de cinema dar, din fericire pentru distribuitorul său, filmul nu a fost atât de costisitor.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: