Oamenii de ştiinţă au numit un şarpe Tachymenoides harrisonfordi pentru a-i mulţumi actorului Harrison Ford pentru lupta sa pentru conservarea mediului înconjurător, relatează BBC și News.ro.

Harrison Ford in „Indiana Jones and the Dial of Destiny”Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

„Este o onoare să îi mulţumim pentru lupta sa de zeci de ani pentru conservarea mediului înconjurător”, a declarat într-un comunicat echipa de cercetători peruani și americani care a descoperit noua specie de șarpe în Parcul Național Otishi din Peru.

Harrison Ford s-a declarat „măgulit” de decizia lor într-un comunicat de presă propriu.

„Este un mod de a ne aminti că mai sunt încă atât de multe de descoperit în lumea noastră sălbatică - şi că oamenii sunt doar o mică parte dintr-o biosferă incredibil de vastă”, a adăugat actorul american.

„Şarpele îşi petrece zilele la soare, într-un bazin cu apă noroioasă. Probabil că am fi fost buni prieteni la începutul anilor 1960”, a glumit el.

Actorul, care tocmai a jucat în cel de-al cincilea și ultimul episod al aventurilor celebrului arheolog Indiana Jones, dăduse deja numele său unei furnici, Pheidole harrisonfordi, şi unui păianjen, Calponia harrisonfordi.

„Oamenii de ştiinţă continuă să numească insecte după mine, dar întotdeauna sunt cele care îi sperie pe copii”, a mai glumit el.

În Raiders of The Lost Ark, primul film al francizei Indiana Jones, arheologului protagonist îi este frică de șerpi.