Netflix a anunțat oficial marți că sezonul 3 al „The Witcher”, unul dintre cele mai populare seriale ale sale, va avea premiera în luna iunie.

Henry Cavill in „The Witcher”Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

„În timp ce regii, elfii și demonii Continentului luptă pentru a o captura, Geralt o ascunde pe Ciri, hotărât să-și protejeze familia proaspăt reunită împotriva celor care amenință să o distrugă. Încredințată cu puterile magice ale lui Ciri, Yennefer îi conduce la fortăreața Aretuza, unde speră să descopere mai multe despre puterile neexploatate ale fetei”, afirmă descrierea oficială a noului sezon.

„În schimb, ei descoperă că au aterizat într-un câmp de luptă al corupției politice, magiei neagre și al trădării. Trebuie să riposteze, să pună totul în joc sau riscă să se piardă unul pe celălalt pentru totdeauna”, adaugă aceasta.

Netflix a anunțat că, la fel ca în cazul altor seriale ale sale, noul sezon al The Witcher va fi împărțit în două părți, lansate pe rând:

  • Volumul 1 (cu episoadele 1-5) va fi lansat la nivel global pe 29 iunie
  • Volumul 2 (cu episoadele 6-8) pe 27 iulie 2023.

Netflix a publicat și un trailer teaser pentru noul sezon:

Sezonul 3 al „The Witcher”, ultimul cu Henry Cavill în rolul principal

Noul sezon al serialului, unul dintre cele mai mari hituri ale Netflix, va fi însă ultimul cu actorul britanic Henry Cavill în rolul principal, acesta și compania americană de streaming anunțând concomitent despărțirea în luna octombrie a anului trecut.

Filmările pentru sezonul 3 se încheiaseră deja la momentul respectiv, și acesta intrase în faza de postproducție.

Rolul lui Geralt din Rivia va fi preluat în sezoanele viitoare de către actorul australian Liam Hemsworth, cunoscut pentru rolul său din filmele The Hunger Games.

„Cum se întâmplă cu cele mai mărețe personaje literare, voi preda torța cu reverență pentru timpul petrecut întruchipându-l pe Geralt și sunt entuziasmat să văd interpretarea lui Liam a acestui bărbat dintre cei mai nuanțați și fascinanți”, a scris Cavill în luna octombrie pe pagina sa de Instagram, urându-i de asemenea actorului australian să se bucure de rol.

Într-o postare proprie, Hemsworth s-a declarat cât se poate de entuziasmat de oportunitatea de a-l juca pe Geralt.

„Henry Cavill a fost un Geralt incredibil și sunt onorat că îmi predă frâiele și îmi permite să preiau săbiile Lupului Alb pentru următorul capitol al aventurii sale. Henry, am fost un fan al tău de ani de zile și am fost inspirat de ce ai adus acestui personaj îndrăgit”, a notat acesta.

Vestea plecării lui Cavill a reprezentat însă un șoc pentru fanii The Witcher, mai ales ținând cont că acesta își exprimase anterior dorința să filmeze cât mai multe sezoane. Se crede că motivul principal al plecării sale ar avea de-a face cu divergențele creative dintre el și Lauren Schmidt Hissrich, producătoarea executivă și showrunner-ul serialului.

Cavill este un fan uriaș al cărților The Witcher, surse de la Hollywood afirmând că acesta a fost nemulțumit de faptul că serialul Netflix se distanțează tot mai mult de romanele lui Andrzej Sapkowski sub direcția lui Hissrich.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea serialelor și a filmelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: