Filmul horror „Evil Dead Rise” a avut un debut peste așteptări la box office-ul american în condițiile în care lungmetrajul „The Super Mario Bros. Movie” s-a menţinut pe prima poziție a clasamentului pentru a treia săptămână la rând, relatează AFP și Agerpres.

Secventa din „Evil Dead Rise”Foto: Warner Bros. Pictures / Hollywood Archive / Profimedia

Cu încasări de 58,2 milioane de dolari în weekendul recent încheiat, filmul de animaţie Mario inspirat de jocul cu acelaşi nume a ajuns la un total de peste 434 de milioane de dolari de la lansarea sa în weekendul în care o parte a lumii a celebrat Paştele (7-9 aprilie) în cinematografele din Statele Unite şi Canada, şi alte 437 de milioane de dolari la nivel mondial.

În acest lungmetraj, Mario, cel mai faimos erou din istoria jocurilor video, şi fratele său Luigi se luptă cu maleficul Bowser în Regatul Ciupercilor.

Celebrul instalator cu salopetă şi mustaţă devansează astfel noul film horror realizat de Warner Bros. Evil Dead Rise, care a obţinut încasări de 23,5 milioane de dolari în primul său weekend de prezenţă în cinematografele nord-americane.

Potrivit expertului David Gross, cifra reprezintă un „start excelent” pentru un film care a costat doar 17 milioane de dolari.

Actriţele Lily Sullivan şi Alyssa Sutherland fac parte din distribuţia acestui horror, în care interpretează două surori care trebuie să se lupte cu o mulţime de creaturi demonice.

Dezamăgire la box office pentru Guy Ritchie

La mare distanţă, pe locul al treilea, se află o altă nouă intrare în clasament: The Covenant, în regia britanicului Guy Ritchie.

Cu încasări de 6,3 milioane de dolari, este vorba despre un „debut slab”, departe de standardele obişnuite pentru un film de acest gen, potrivit lui David Gross.

Jake Gyllenhaal joacă rolul unui sergent al armatei americane care se întoarce în Afganistan pentru a salva un prieten care l-a salvat cândva de talibani.

Pe locul al patrulea, John Wick: Chapter 4, se descurcă bine şi după cinci săptămâni de prezenţă în cinematografe, cu încasări de 5,8 milioane de dolari.

În acest nou episod din saga de succes John Wick, Keanu Reeves îşi reia rolul unui asasin plătit care luptă împotriva unui grup infracţional internaţional.

Potrivit Boxofficemojo.com, filmul de acţiuneDungeons & Dragons: Honor Among Thieves ocupă poziţia a cincea a clasamentului, cu încasări de 5,4 milioane de dolari.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: