„Teambuilding”, filmul românesc care a făcut istorie la box office-ul din țara noastră, și sezonul 2 al „Rise of Empires: Ottoman”, care prezintă lupta dintre Vlad Țepeș și sultanul Mahomed Cuceritorul, sunt cel mai vizionat lungmetraj, respectiv serial, în România la începutul lui 2023.

Daniel Nuta in „Rise of Empires: Ottoman”Foto: Netflix Romania

Teambuilding a devenit cel mai de succes film românesc din ultimii 30 de ani după lansarea sa în cinematografe pe 30 septembrie, comedia regizată de Matei Dima, Cosmin Nedelcu (Micutzu) și Alex Coteț generând încasări de 23,16 milioane de lei până la încheierea anului.

Deși Netflix nu a publicat deocamdată datele oficiale privind orele de vizualizare pentru săptămâna 26 decembrie - 2 ianuarie, cifrele monitorizate în timp real de site-ul de specialitate Flix Patrol arată că acesta a urcat imediat după premiera sa în streaming pe prima poziție în clasamentul companiei americane în ceea ce privește cele mai vizionate filme ale sale în România.

Regizorul Alex Coteț a povestit într-un interviu exclusiv acordat HotNews.ro în luna noiembrie că a scris un scenariu de 132 de pagini pentru film, însă că Matei și Cosmin, în calitate de producători l-au ajutat să-l rafineze, să renunțe la anumite personaje și să adauge situații noi.

„Suntem trei comedianți cu trei stiluri diferite de umor și aici zic eu că e cheia succesului filmului. De exemplu, Matei a venit cu ideea să înlocuim proba de Bubble Football cu una de paintball, altfel nu ne-ar fi ieșit, iar Cosmin și-a scris singur monologul despre cum să 'faci dragoste' cu anxietatea ta”, a relatat acesta.

„Teambuilding” și Vlad Țepeș, în topul preferințelor românilor pe Netflix

Tot datele celor de la Flix Patrol arată că în ceea ce privește serialele Netflix, cel mai popular în România este sezonul 2 al docuseriei Rise of Empires: Ottoman. Dacă primul sezon lansat în urmă cu doi ani a prezentat asediul epic al Constantinopolului, cel de-al doilea se învârte în jurul luptei dintre sultanul Mahomed Cuceritorul și a domnitorului Vlad Țepeș.

Lansat pe Netflix la sfârșitul lunii decembrie, sezonul 2 al Rise of Ottoman este o serie limitată cu şase episoade, cu o distribuție alcătuită preponderent din actori turci, avându-l în rolul principal al sultanului Mahomed pe Cem Yigit Uzümoglu.

Însă rolul lui Vlad Țepeș este interpretat de Daniel Nuţă, în timp ce un alt actor român, Radu Micu îl joacă pe Dimitrie, mâna dreaptă a voievodului.

De asemenea, Marcel Iureş a fost ales pentru rolul de narator pentru versiunea în limba română a serialului, în timp ce doi istorici români, Andrei Pogăciaș și Mihai-Florin Hasan, au fost implicați în realizarea sa, acesta fiind o docuserie care îmbină acțiunea cu intervenții ale unor experți ce pun în context evenimentele.

În afară de România, sezonul 2 al Rise of Empires: Ottoman este cel mai vizionat serial al Netflix în Turcia, el intrând în top 10 și în alte țări ca de exemplu Belgia (pe poziția 10), Bulgaria (6), Croația (9), Israel (9), Malta (9), Norvegia (7), Pakistan (3), Serbia (7) sau Suedia (10).