Jimmy Kimmel va găzdui ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 2023, au declarat luni organizatorii, într-o încercare a crește numărul telespectatorilor după ce actorul Will Smith a dat peste cap festivitatea de premiere de la Hollywood din 2022, pălmuindu-l pe Chris Rock, relatează Reuters.

Jimmy Kimmel Foto: PictureGroup for The Walt Disney Company / Shutterstock Editorial / Profimedia

Academia de Arte și Științe Cinematografice speră că Kimmel, un popular comediant american care a găzduit premiile Oscar în 2017 și 2018, va contribui la creșterea numărului spectatorilor TV, acum în scădere, și să aducă decență evenimentului după ce ieșirea lui Smith a distras atenția de la premiile acordate anul trecut.

Anul trecut, premiile Oscar au avut cea mai mică audiență înregistrată vreodată, însă videoclipul în care Smith îl plesnește pe Rock pe scenă după ce comediantul a făcut o glumă despre soția actorului a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare și a dominat titlurile din presă zile întregi.

Singurii care au găzduit de mai multe ori ceremonia sunt Whoopi Goldberg şi Jack Lemmon (de patru ori), Johnny Carson (de cinci ori), Billy Crystal (de nouă ori) şi Bob Hope (de unsprezece ori).

„Să fiu invitat să găzduiesc premiile Oscar pentru a treia oară este fie o mare onoare, fie o capcană”, a glumit Kimmel într-un comunicat. „În orice caz, sunt recunoscător Academiei pentru că m-a întrebat atât de repede după ce toţi cei buni au spus nu”.

„Jimmy este gazda perfectă pentru a ne ajuta să recunoaştem artiştii şi filmele incredibile de la cea de-a 95-a ediţie a premiilor Oscar”, au declarat directorul general al Academiei, Bill Kramer, şi preşedintele Academiei, Janet Yang, într-un comunicat. „Dragostea lui pentru filme, expertiza din domeniul televiziunii şi capacitatea de a se conecta cu publicul la nivel global vor crea o experienţă de neuitat pentru milioanele de telespectatori din întreaga lume”.

Amy Schumer, Wanda Sykes şi Regina Hall au găzduit ceremonia premiilor Oscar de anul acesta, urmărită în medie de 16,6 milioane de telespectatori - o revenire faţă de nivelul record de anul precedent, dar încă unul dintre cele mai slab cotate vreodată. Gala prezentată de Kimmel în 2018 a avut o audienţă de 26,5 milioane de telespectatori, scrie New.ro.

Smith, care a câștigat premiul cel mai bun actor pentru rolul din „Regele Richard” la mai puțin de o oră după incidentul cu Rock, și-a cerut scuze public comediantului. Acestuia i s-a interzis să participe la Oscar timp de 10 ani, dar este încă eligibil pentru a fi nominalizat și premiat.