Actrița galeză Catherine Zeta-Jones a împlinit duminică 53 de ani, tocmai la o zi după ce Netflix a anunțat data de lansare a serialului Wednesday filmat în România în care ea joacă rolul Morticiei Addams.

HotNews.roFoto: Hotnews

Născută și crescută în orașul Swansea, cunoscut în Marea Britanie pentru scena sa teatrală vibrantă, ea a început să joace în piese de teatru și filme încă din perioada copilăriei. După mai multe roluri în lungmetraje și seriale care nu au avut succesul așteptat, ea s-a mutat la sfârșitul anilor '90 la Los Angeles.

Zeta-Jones a cunoscut un succes fulminant la Hollywood, devenind unul dintre cele mai mari nume din industria cinematografică americană cu roluri precum cele din The Mask of Zorro (1998), Entrapment (1999), Traffic (2000) și Chicago (2002).

Rolul din Chicago, în care a interpretat o cântăreață și proprietară de club suspectată de uciderea surorii și a soțului ei după ce i-ar fi găsit în pat împreună, i-a adus Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Cu o distribuție care i-a inclus pe Renée Zellweger și Richard Gere, Chicago a obținut încasări de peste 300 de milioane de dolari, un record la momentul respectiv pentru orice film care nu a ajuns pe locul 1 sau 2 la box office în America de Nord (în cea mai bună săptămână a sa el a urcat până pe poziția a treia).

În noiembrie 2000 Catherine Zeta-Jones s-a căsătorit cu Michael Douglas după ce cei doi s-au cunoscut cu câțiva ani în urmă prin intermediul unui alt cuplu celebru de la Hollywood, Antonio Banderas și Melanie Griffith.

Zeta-Jones și Douglas au doi copii împreună, Carys, în vârstă de 19 ani, și Dylan, 22 de ani.

Catherine Zeta-Jones, Netflix și România

În luna august a anului trecut ea a acceptat să joace în serialul Wednesay produs de Netflix, o nouă adaptare a benzilor desenate Familia Addams create de artistul american Charles Addams la sfârșitul anilor '30.

Doar două luni mai târziu, Zeta-Jones a ajuns în România pentru filmările care au avut loc la studiourile Buftea și în alte locuri din țara noastră.

„Soarele încă nu a răsărit în Bucureşti! Şi Morticia Addams se trezeşte! Fată muncitoare. Bună dimineaţă, tuturor!”, a scris ea pe Instagram în data de 19 octombrie a anului trecut, alături de o înregistrare video în care îi salută pe fani.

Într-o altă înregistrare postată pe Instagram două zile mai târziu, ea arăta ca a vizitat castelul Peleș, afirmând în filmare că „dacă aş fi fost vreodată prinţesă, mi-ar fi plăcut să fi trăit aici”.

Când apare „Wednesday”, noul serial Familia Addams filmat în România

Regizat de legendarul Tim Burton, distribuția serialului Wednesday îi include pe actorul portorican Luis Guzmán (Gomez Addams), Christina Ricci, actrița americană care a jucat-o pe Wednesday în filmele din anii '90 și Jenna Ortega, actrița în vârstă de 19 ani care a preluat rolul titular.

După cum sugerează și numele serialului, acesta se va învârti în jurul lui Wednesday Addams și a aventurilor sale, cum altfel decât macabre, de la Academia Nevermore.

Netflix a anunțat sâmbătă seara în cadrul evenimentului Tudum organizat pentru fanii din întreaga lume, că Wednesday va avea premiera pe platforma de streaming în data de 23 noiembrie a acestui an.

Ca întotdeauna, găsești mai multe noutăți din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: