Filmul de animaţie „DC League of Super-Pets” şi eroii săi canini dotaţi cu superputeri au ajuns în vârful box-office-ului nord-american, potrivit estimărilor de duminică ale companiei de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP și Agerpres.

Lansarea „DC League of Super-Pets”Foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Beneficiind de vocile mai multor vedete, precum Dwayne Johnson şi Kevin Hart, filmul urmăreşte aventurile lui Krypto, câinele lui Superman, care trebuie să-l salveze pe super-erou, împreună cu alte personaje patrupede.

Producţia a obţinut încasări de 23 de milioane de dolari în weekendul său de debut.

Pe a doua poziţie se află surpriza de weekendul trecut, filmul de groază Nope al regizorului Jordan Peele, cunoscut pentru terifiantulGet Out. Pelicula Nope, un film inclasificabil, parţial horror, parţial science-fiction, într-un decor western, a obţinut încasări în valoare de 18,5 milioane de dolari (80 de milioane de la lansare).

Actorul premiat cu Oscar Daniel Kaluuya joacă rolul unui dresor de cai speriat de apariţia unor fenomene misterioase pe cerul de deasupra fermei sale. Însă, el şi sora sa (Keke Palmer) sunt împărţiţi între teamă şi dorinţa de a obţine faima prin surprinderea acestor scene pentru reţelele de socializare.

Pe a treia poziţie a clasamentului, Thor: Love and Thunder, al patrulea episod din saga supereroului nordic cu ciocan, interpretat de Chris Hemsworth, care joacă, printre alţii, alături de Natalie Portman şi Christian Bale, a acumulat în acest weekend 13 milioane de dolari (300 de milioane de la lansare).

Minions: The Rise of Gru se situează pe locul al patrulea, cu aproape 11 milioane obţinute din încasări în acest weekend şi peste 320 milioane de la lansare. Filmul de animaţie explorează începuturile lui Gru, simpaticul personaj negativ al acestei saga de succes.

Top Gun: Maverick încă se menține sus la box office-ul american

Pe locul al cincilea se află Top Gun: Maverick, cu 8 milioane de dolari. Această continuare a Top Gun, realizată după 36 de ani de la filmul original, în care Tom Cruise revine în rolul pilotului de elită al armatei americane, a obţinut încasări totale de peste 650 de milioane de dolari în America de Nord.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 - Where the Crawdads Sing (7,5 milioane de dolari)

7 - Elvis (5,8 milioane de dolari)

8 - The Black Phone (2,5 milioane de dolari)

9 - Jurassic World Dominion (2 milioane de dolari)

10 - Vengeance (1,7 milioane de dolari).

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe vești din lumea filmelor și serialelor, plus alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta.