Cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Jordan Peele, filmul greu de clasificat „Nope”, şi-a făcut o intrare fulminantă pe primul loc în box-office-ul nord-american, detronând blockbusterul „Thor: Love and Thunder”, informează AFP și Agerpres.

Secventa din „Nope”Foto: Universal Pictures - Monkeypaw P / AFP / Profimedia Images

Cunoscut pentru terifiantul Get Out, Peele a realizat de această dată film greu de clasificat, parţial horror, parţial science-fiction, totul într-un decor western. Nope a obţinut încasări de 44 de milioane de dolari în primul său week-end, „un start excelent pentru un film de groază original”, a explicat David Gross de la Franchise Entertainment Research.

Actorul premiat cu Oscar Daniel Kaluuya joacă rolul unui dresor de cai speriat de apariţia unor fenomene misterioase pe cerul de deasupra fermei sale, însă el şi sora sa (Keke Palmer) sunt împărţiţi între teamă şi dorinţa de a obţine faima prin surprinderea acestor scene pentru reţelele de socializare.

Lungmetrajul a devansat superproducţia Thor: Love and Thunder, al patrulea episod din saga supereroului nordic cu ciocan, interpretat de Chris Hemsworth, care se confruntă de data aceasta, alături de Natalie Portman şi Tessa Thompson, cu un ucigaş intergalactic, interpretat de Christian Bale. Blockbuster-ul Marvel a obţinut încasări de 22,1 milioane de dolari.

Pe locul al treilea se află Minions: The Rise of Gru, cu încasări de 17,7 milioane de dolari, a cărui difuzare a fost amânată de Universal doi ani din cauza pandemiei de coronavirus. Filmul de animaţie explorează începuturile lui Gru, simpaticul personaj negativ al acestei saga de succes.

Where the Crawdads Sing, un thriller pentru adolescenţi în regia Oliviei Newman, ocupă locul al patrulea cu încasări de 10,3 milioane de dolari.Pelicula este o adaptare a cărţii omonime semnate de zooloaga americană Delia Owens despre o tânără care creşte în mijlocul unei mlaştini de pe coasta statului Carolina de Nord, în anii 1950.

Puţin în urma sa, blockbuster-ul Top Gun: Maverick ocupă poziţia a cincea, cu încasări de 10 milioane de dolari. De la lansare, această continuare a Top Gun, realizată după 36 de ani de la filmul original, în care Tom Cruise revine în rolul pilotului de elită al armatei americane, a obţinut încasări de peste 635 de milioane de dolari.

Ca întotdeauna, poți găsi cele mai interesante noutăți din lumea filmelor și serialelor, plus alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: