Netflix a anunțat că intenționează să sfideze o reglementare adoptată în Rusia care obligă gigantul american de streaming să difuzeze programe de stat, alăturându-se unui număr tot mai mare de companii media care ripostează împotriva Moscovei în urma invadării Ucrainei, relatează Insider.

Din Rusia, cu dragosteFoto: Flickr

Netflix, care s-a înregistrat oficial la finalul anului trecut în registrul Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a mass-media, ar fi obligată să difuzeze 20 de canale TV ale Federației Ruse.

Începând din martie 2022, gigantul american de streaming ar fi obligat să le ofere clienților săi din Rusia transmisiuni ale televiziunii de stat Pervîi Kanal (Canalul Unu), televiziunii de divertisment NTV și ale Spas, postul TV al Bisericii Ortodoxe Ruse, printre altele.

Această reglementare se aplică serviciilor de streaming cu peste 100.000 de abonați.

Netflix spune că nu va difuza emisiuni ale statului rus

„Dată fiind situația din prezent, nu avem niciun plan de a adăuga aceste canale serviciilor noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix pentru Insider.

The Wall Street Journal notează că prezența Netflix în Rusia este una redusă, având sub un milion de abonați dintr-un total de 222 de milioane la nivel global, dar că oficialii companiei intenționau să urmărească un plan agresiv de extindere în această țară.

Netflix a anunțat anul trecut că va produce „Anna K”, primul său serial în limba rusă, bazat pe romanul clasic „Ana Karenina” de Lev Tolstoi.

Gigantul american de streaming se alătură astfel unor alte companii din domeniul divertismentului care protestează față de invazia Ucrainei. Disney, Warner Bros. și Sony au anunțat că nu își vor mai lansa filmele în Rusia.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.