„Ce naiba”, a scris un spectator pe Twitter acum câteva zile, după ce tocmai văzuse filmul „Mother (Mamă)/Android”, unul din cele mai vizualizate pe platformă: „Filmul ăsta m-a distrus ... încă plâng”, povestește BGR.

Mother/AndroidFoto: Netflix

Filmul, un thriller SF în care joacă Chloe Grace Moretz ca viitoare mamă și Algee Smith ca iubitul ei, este în topul global al lui Netflix de filme în limba engleză. Este de reținut „topul global”, deoarece în SUA poate fi văzut doar de abonații la Hulu, care a achiziționat drepturile de distribuție în țară, nu și de cei la Netflix.

Acțiunea din „Mother/Android” este plasată într-un viitor apropiat și o urmărește pe tânăra însărcinată jucată de Moretz și pe prietenul acesteia „căutând un loc sigur într-o lume postapocaliptică zdruncinată de o revoltă violentă a androizilor”.

Dar părerile n-au fost deloc blânde cu filmul. Criticii de la Rotten Tomatoes i-au dat un jalnic 30%, iar spectatorii și mai rău: 24%, în vreme ce pe iMDB are 4,8/10.

Mediile sociale par însă foarte interesate de el – pentru că filme cu scoruri atât de proaste se mai întâmplă să vină și să plece acompaniate cu suspine. Filmul acesta are atât critici aspre, cât și fani. Unii spectatori îi avertizează pe alții să nu-l vadă, în vreme ce alții mărturisesc cât de puternic i-a afectat.

„Nu ar fi trebuit să văd filmul ăsta”, s-a plâns unul pe Twitter. A intervenit altul: „Nu eram pregătit mintal pentru finalul de la Mother/Android”.

Nu-i de mirare că filmul a făcut prăpăd pe Netflix la scară globală. Pe 16 ianuarie era în Top 10 în 57 de țări (inclusiv în România, unde a ieșit pe 20 ianuarie, adăugăm noi) cu 23 de milioane de ore de vizualizare. Era depășit doar de alte două succese imense ale lui Netfix: ”Brazen” (45 de milioane) și „Donʼt Look Up” (28 de milioane).

Poți găsi alte noutăți legate de filme și seriale în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: