​​Sandra Bullock are talentul de a alege proiecte Netflix care fac vâlvă. Noul film original „The Unforgivable / De neiertat” vine la doi ani după ce ea a fost vedeta altuia, despre care a vorbit toată lumea. Atunci, era vorba despre un horror post-apocaliptic, „The Bird Box / Orbește”, scrie BGR Entertainment.

Sandra Bullock, The UnforgivableFoto: Netflix

Noua producție este o altfel de poveste de supraviețuire ( începem să mirosim o temă). Una în care joacă o femeie care tocmai a ieșit din închisoare, unde a ispășit pentru o crimă violentă. Acest film este inspirat de o miniserie britanică din 2009, cu nume similar (Unforgiven).

Iar Bullock a fost de această dată și producător. Într-un interviu pentru Netflix, actrița a explicat motivația pentru acest gen de proiecte. Nu este doar atracția ei pentru conținut din viața reală, ci și pentru psihologia asociată.

„Ce te poate atrage? ... Sunt mereu în căutarea unui proiect cu audiență, cu accesibilitate, care atrage spectatorii într-o experiență. Îmi plac acest aspect și piesele de puzzle care trebuie să se potrivească pentru a-l explica.” Bullock spune că s-a întâlnit cu mai multe femei care au trecut prin închisori, pregătindu-se pentru rol. „Au fost trei femei pe care le-am întâlnit în închisoare. Una urma să fie eliberată imediat, alta mai avea de stat un an, iar a treia avea doar speranțe să iasă. Se puteau citi pe fețele lor teama și trauma, ca și armura pe care și-o făcuseră ca să se protejeze.”

Publicul a apreciat până acum filmul, în proporție de 75% pe Rotten Tomatoes de la peste 1.000 de spectatori. Cu criticii e altă poveste, ei dând un scor de doar 37% după 81 de evaluări. Multe din critici par a se plânge că realizatorii au încercat să mestece mai mult decât puteau înghiți.

A fost o încercare cam grea să comprime un serial tv într-un film. „În ciuda unei impresii profunde dirijate de o Bullock transformată”, scrie o evaluare de la Polyogon, filmul „se mișcă într-un ritm retoric, lipsindu-i urgența și patosul cerute de o narațiune de izbăvire.”

Citește și: