Actrița Park So-dam, cunoscută pentru interpretarea rolului fiicei familiei Kim din lungmetrajul sud-coreean Parasite, laureat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2020, a fost supusă unei intervenții chirurgicale după ce a fost diagnosticată cu cancer tiroidian, anunță MSN.

Park So-dam a fost diagnosticata cu cancer tiroidianFoto: Seokyong Lee-Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Potrivit unui comunicat remis presei luni de familia lui Park, actrița în vârstă de 30 de ani s-a retras din activitățile de promovare a noului său film, Special Cargo, după ce a fost diagnosticată cu cancer în timpul unui control medical de rutină.

„Întrucât mult așteptatul Special Cargo urmează să fie lansat, actrița Park So-dam regretă foarte mult că nu poate fi alături de fanii care l-au așteptat și i-au susținut”, afirmă agenția actriței.

Deși Park a devenit cunoscută în Coreea de Sud după lansarea a două filme în 2015, The Silenced și The Priests, ea a fost catapultată pe scena internațională pentru rolul ei din filmul Parasite care a câștigat prestigiosul premiu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes și mai multe premii Oscar, printre care și premiul pentru cel mai bun film.

Parasite a fost primul lungmetraj ce nu a fost filmat în limba engleză care a câștigat râvnitul premiu Oscar pentru cel mai bun film al anului.

Citește și: