Adaptarea „West Side Story” realizată de faimosul regizor american Steven Spielberg a înregistrat un debut dezamăgitor în box office-ul nord-american de weekend, în pofida așteptărilor ridicate pentru film, arată datele boxofficemojo.com, citate de News.ro.

Madalina Ghenea la lansarea „House of Gucci”Foto: Eric Charbonneau / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Lungmetrajul, o nouă versiune a musicalului din 1957, a generat încasări de 10,5 milioane de dolari în primul weekend pe marile ecrane nord-americane şi s-a clasat pe primul loc în listă.

Însă având în vedere că producţia a costat Disney şi 20th Century Studios aproximativ 100 de milioane, este aşteptat să piardă mulţi bani, chiar dacă filmul reuşeşte să se menţină în box office pe parcursul sărbătorilor, scrie revista de specialitate Variety.

„West Side Story” a fost scris de Tony Kushner şi îi are în distribuţie pe debutanţii Ansel Elgort şi Rachel Zegler, care joacă rolurile îndrăgostiţilor Tony şi Maria. Iubirea lor alimentează rivalitatea celor două bande din care fac parte, albii Sharks şi portoricanii Jets.

Din distribuţie fac parte Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist şi Rita Moreno, care a câştigat un Oscar pentru rolul din adaptarea din 1961.

După două weekenduri petrecute pe primul loc, animaţia „Encanto”, producţie Disney, a coborât pe poziţia secundă, cu încasări de 9,4 milioane de dolari.

„Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice.

Chiar şi casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieţii de zi cu zi. Când însă descoperă că magia care înconjoară Encanto e în pericol, Mirabel decide ca ea, cea mai comună dintre Madrigali, să fie cea care salvează totul.

„Ghostbusters: Afterlife”, continuare a comediei SF din 1984 regizată de Jason Reitman, cu Paul Rudd, Carrie Coon şi Mckenna Grace în distribuţie, a coborât de asemenea un loc în clasament, până pe trei.

În al patrulea weekend de la debut, filmul a cărui acţiune are loc la câteva decenii după povestea celor trei parapsihologi vânători de fantome a generat încasări de 7,1 milioane de dolari.

Drama „House of Gucci”, care detaliază asasinarea lui Maurizio Gucci (jucat de Adam Driver) şi decăderea dinastiei din industria modei, s-a clasat pe locul al patrulea, în coborâre o poziţie, cu încasări de 4 milioane de dolari în al treilea weekend de la premieră.

Lady Gaga interpretează rolul Patriziei Reggiani, fosta soţie a lui Maurizio care a fost acuzată şi condamnată pentru asasinarea lui, după ce a părăsit-o pentru o femeie mai tânără.

Patrizia Reggiani a executat 18 ani de închisoare, primind porecla Black Widow, înainte de a fi eliberată în 2016. Regizorul filmului este reputatul Ridley Scott, iar povestea e bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston şi Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden.

Din distribuţie fac parte Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino şi Mădălina Ghenea, care joacă rolul Sophiei Loren.

Locul al cincilea în box office-ul nord-american de weekend a fost ocupat de lungmetrajul fantasy „Eternals”, producţie Marvel regizată de Chloé Zhao. În al şaselea weekend de la lansare, filmul a generat încasări de 3,1 milioane de dolari.

Cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel reprezintă o expansiune a acestuia prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul şi i-au modelat istoria şi civilizaţiile de la începutul timpului. Din distribuţie fac parte Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington şi Salma Hayek.

Top 10 al box office-ului nord-american de weekend este completat de filmul horror „Resident Evil: Welcome to Raccoon City”, comedia pentru copii „Clifford the Big Red Dog”, filmul muzical „Christmas with the Chosen: The Messengers”, lungmetrajul fantasy „Dune” şi producţia horror „Venom: Let There Be Carnage”.

Poți găsi mai multe informații noi despre filme și seriale în rubrica Nerd Alert din acest weekend: