Cele mai populare filme şi seriale disponibile pe Netflix vor fi prezentate într-un nou site dedicat, pe baza unui nou sistem, mai relevant, de măsurare, relatează The Verge și News.ro.

NetflixFoto: Hotnews

Aşa cum a anunțat în octombrie, Netflix trece la un nou sistem de măsurare a popularităţii conţinutului. În loc să mai ia în calcul o vizionare după doar două minute de redare, compania va măsura numărul însumat al orelor de vizionare pe care le adună titlurile şi, în funcţie de acest criteriu, va stabili topurile de popularitate.

Topurile de popularitate au acum propriul site dedicat acestora, creat de Netflix. Pe Netflix Top 10 vor fi afişate topuri săptămânale de popularitate, atât pentru filme, cât şi pentru seriale, care vor fi actualizate în fiecare zi de marţi.

Vor exista două categorii principale pentru listele de filme şi seriale - producţii în limba engleză şi producţii în alte limbi.

În dreptul fiecărui titlu va fi afişat numărul însumat de ore de vizionare. Există şi un top al celor mai populare producţii din toate timpurile (nu doar din ultima săptămână). Aici măsurarea se face în funcţie de performanţa din primele 28 de zile din momentul lansării şi se aplică o rotunjire la 10.000 de ore.

Poți citi mai pe larg despre modul în care Netflix va măsura de acum popularitatea filmelor și serialelor sale aici: