Un maraton Stanley Kubrick şi David Lynch şi Întâlnirile Pop Culture se numără între evenimentele speciale de la Dracula Film Festival 2021, care va debuta pe 13 octombrie la Braşov, anunță News.ro.

Dracula Film FestivalFoto: Facebook

Ediţia a noua a festivalului de filme fantastice începe miercuri şi două dintre cele mai importante secţiuni sunt Ziua Filmului Fantastic şi Ziua Filmului de Artă. Ziua Filmului Fantastic, pe 16 octombrie, este dedicată lui Stanley Kubrick, recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi şi influenţi regizori de film din istoria cinematografică.

A semnat filme adesea controversate, dar foarte apreciate de public şi critici, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive şi perfecţioniste.

Filmele sale sunt caracterizate de prezenţa elementelor de suprarealism, expresionism, dar şi a unui pesimism ironic, fiind totodată şi unele dintre cele mai provocatoare şi vizionare făcute vreodată.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate patru din cele mai renumite creaţii ale lui Kubrick: „2001: A Space Odyssey” (1968), „The Shining” (1980), „Portocala Mecanică” (1971) şi „Eyes Wide Shut” (1999). Proiecţiile maratonului Kubrick au loc la Centrul Cultural Reduta, iar intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Ziua Filmului de Artă, pe 17 octombrie, este dedicată regizorului David Lynch.

Filmele lui Lynch sunt cunoscute pentru elementele suprarealiste, secvenţele de vis şi coşmar, imaginile stranii de multe ori cu elemente distincte de noir şi neo-noir, pentru o coloană sonoră creată cu meticulozitate.

Pe parcursul îndelungatei sale cariere, Lynch a dezvoltat o abordare consistentă a povestirii şi un stil vizual pe care spectatorii din lumea întreagă le recunosc imediat.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate patru dintre cele mai importante filme din cariera lui Lynch: „Dune” (1984), „Blue Velvet” (1986), „Lost Highway” (1997) şi „Mulholland Drive” (2001).

După Lamberto Bava, Debbie, Rochon, Sergio Stivaletti şi Armand Assante, cărora Dracula Film Festival le-a adus în ultimii ani un omagiu pentru realizările lor remarcabile în cinematografia horror & fantasy, anul acesta în prim-plan va fi Ruggero Deodato, care va primi pe 14 octombrie titlul onorific Conte Dracula, ca semn de „recunoaştere pentru imensa influenţă pe care peliculele sale continuă să o exercite în evoluţia acestor două genuri după decenii întregi de la premieră”, au transmis organizatorii.

Programul şi detalii despre evenimentele Dracula Film Festival sunt disponibile pe draculafilm.ro.

Pentru alte noutăți despre filme și seriale (inclusiv horror) poți citi rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: