Noul „pitic” la moda il reprezinta listele si bursa zvonurilor despre cine va prelua rolul lui James Bond de la Daniel Craig. Cu siguranta ati citit pana acum „oferta” lansata prin ziare si site-uri, tradusa si pe la noi, topuri, pariuri si datul in bobi la ceas de seara. Haideti sa analizam care sunt sansele unor actori si care sunt surprizele.

Cine va fi noul James Bond?Foto: 007.com

The Guardian a publicat un material in care patru actori sunt cotati cu sanse reale sa fie urmatorul James Bond. Respectivii sunt: Damian Lewis, Idris Elba, Tom Hiddleston si Tom Hardy.

Cum a inceput seria de discutii?

Cu toate ca nu a fost publicat niciun comunicat oficial prin care Daniel Craig se retrage din franciza „Bond”, seria de comentarii facute de actor, culminand cu celebra afirmatie potrivit careia ar prefera sa-si taie venele decat sa mai joace acest rol, a infierbantat imaginatia jurnalistilor si a fanilor deopotriva. Potrivit The Guardian, Tom Hardy ar fi favoritul in cursa pentru 007. Talentat, pe val si carismatic, el s-a gasit de luni bune in topurile fanilor. Daca tot deschidem subiectul, fanii si jurnalistii adora sa faca pariuri. Cine va fi urmatorul James Bond? Ce actori ar fi misto sa joace in nu stiu ce film? Cine ne-am fi dorit sa fie Lestat, Tony Stark sau Magneto? Cu toate ca productorii si distribuitorii au alte criterii si in general se parcurg multe etape pana un actor semneaza un contract, publicul adora sa anunte pe toate canalele cine sunt preferatii lor. Daniel Craig nu a fost primit cu bratele deschise atunci cand a fost anuntat drept succesorul lui Pierce Brosnan. Multi au vociferat ca nu aduce cu Bond, ca nu e potrivit pentru rol, ca nu joaca bine. Craig, in prezent si-a mai domolit discursul din timpul campaniei de promovare pentru „Spectre”, dar tinand cont ca producatorii sunt deschisi la un reboot, iata ca de la sfarsitul anului trecut si pana in prezent apar articole cu si despre urmatorul agent 007.

Personal, nu-l vad pe Tom Hardy ales pentru rolul principal, actorul fiind potrivit pentru un personaj negativ – eterna problema in zilele noastre prin francize – iar faptul ca a jucat personaje emblematice cum ar fi Bane si i-a dat replica lui Leo in „The Revenant” il propulseaza in cursa pentru Blofeld.

Posted by Tom Hardy on Monday, 21 October 2013

Iata candidatul care a venit din umbra si se pare ca se afla pe lista scurta. Tom Hiddleston, cunoscut pentru rolul lui Loki din „Thor” si „Avengers”. In ultimii patru ani, popularitatea sa a crescut simtitor, bucarandu-se de un grup de fani vocali si activi, iar la capitolul roluri britanicul si-a incercat mana in diferite genuri. In prezent il putem urmari in mini-seria „The Night Manager” unde joaca rolul agentului sub acoperire, Jonathan Pine. De patru saptamani incoace, BBC-ul inregistreaza audiente record duminica seara, cand se difuzeaza episoadele – au inceput discutiile despre un sezon nou – iar publicul, cat si presa il vad pe Hiddleston drept un candidat cu sanse serioase in cursa pentru urmatorul James Bond. Are sanse? Cu toate ca Hiddleston are carisma si a inceput sa apara in roluri principale, „Loki” aduce mai mult cu Roger Moore la capitolul interpretare si nu cred ca s-ar potrivi pentru rolul lui 007. Daca va aduceti aminte de Alec Trevelyan din „Goldeneye”, rolul jucat atunci de Sean Bean, i s-ar potrivi mult mai bine.

NO COMMERCIAL USE

Posted by Hiddleston's Army ~ Romania ~ on Thursday, 28 November 2013

Damian Lewis, cunoscut publicului din serialul „Homeland” s-ar putea sa nu aiba – inca – star power sa duca rolul, si multi considera ca ar fi o alegere mult prea „sigura” din partea producatorilor – ca sa nu mai spunem ca aduce destul de mult cu Daniel Craig si nu s-ar pupa cu ideea de schimbare. Idris Elba nu mai are nevoie de prezentare dar multi considera ca varsta l-ar impiedica sa ramana mult timp in franciza – n-a fost o problema pentru Sean Connery, dar tinand cont de faptul ca exista pauze de trei-patru ani intre filme, Elba n-ar mai fi eligibil pe motiv c-ar fi prea batran. Acum nimeni nu cauta un Bond in baston, dar trebuie sa ne gandim pe termen lung si ideal ar fi un actor pana-n 35 de ani care sa duca cel putin zece ani acest rol.

Sa spunem cate ceva si despre alti candidati.

Merita mentionat Hugh Jackman, aflat constant pe liste, dar la fel ca in cazul lui Elba, varsta ar fi o problema si faptul ca in prezent Jackman este legat de filmele X-Men si lucreaza la diferite proiecte ar fi un impediment. Star power are, dar timp si posibilitate – cat si dorinta de a se inhama la o noua franciza – s-ar putea sa fie un criteriu eliminatoriu.

Thank you Norway. Absolutely gorgeous! #EddieTheEagle

Posted by Hugh Jackman on Tuesday, 15 March 2016

Clive Owen. Ei bine da, Clive Owen a fost adversarul direct al lui Daniel Craig si a fost la un pas de a primi rolul. Sa se alinieze oare planetele si sa il vedem cum ia fata tuturor actorilor aflati in cursa? Cine stie dar haideti sa recunoastem, ar fi o lovitura la bursa pariurilor daca Owen ar reveni in carti – si nu i-ar strica asocierea cu o franciza in momentul de fata.

Posted by Clive Owen on Monday, 12 January 2009

Am pastrat the best for last. Aidan Turner, cunoscut publicului pentru rolul lui Kili din trilogia „The Hobbit”. A jucat anul trecut in mini-seria BBC „And then there were none” si in serialul „Poldark”. Rolul din adaptarea romanului Agathei Christie, „Zece negrii mititei” l-a adus in cursa directa pentru rolul lui James Bond. Brunet, cu privire patrunzatoare si cu fizicul lucrat, Turner se pare ca s-ar afla in discutii de tatonare pentru a prelua partitura de la Daniel Craig. Daca ma intrebati pe mine, Turner este candidatul cu sanse reale sa fie urmatorul Bond.

Thanks to BBCOne for this fab promo photo of Aidan as Philip Lombard with one the best lines from Aidans character in episode 1 of And Then There Were None.

Posted by Aidan Turner on Sunday, 27 December 2015

O surpriza ar putea sa vina din partea lui Dominic Cooper. L-am vazut acum doi ani in mini-seria BBC „Fleming, The Man Who Would Be Bond” unde juca rolul lui Ian Fleming, autorul romanelor cu celebrul spion. La vremea respectiva nu s-au facut speculatii in legatura cu sansele lui Cooper sa fie urmatorul Bond, dar ar fi amuzant sa vedem cum toate pariurile ar fi rasturnate daca actorul ar intra in cursa – putini sunt cei care ar refuza rolul. Intre timp, Dominic a jucat rolul lui Howard Stark in „Marvel’s Agent Carter” si „Captain America: The First Avenger”, iar anul acesta il vom vedea in filmul „Warcraft” si in serialul „Preacher”. Dupa Aidan Turner, urmatorul candidat cu sanse reala ar fi Cooper.

Posted by Fleming The Man Who Would Be Bond TV Series on Wednesday, 26 February 2014

Sunt curioasa sa aflu parerile voastre. Cine va fi urmatorul James Bond?

Ioana, cand ia o pauza si nu mai e workaholica, se uita la filme si seriale cat e ziua de lunga si scrie despre ele pe www.edgeandback.ro.

Citeste si Opt mame "cool" din filme si seriale