Nu putea sa treaca 8 Martie fara un material cinefil in ton cu sarbatoarea. Soarele straluceste, ghioceii de abia ii mai gasesti prin piata, asa ca ne-am gandit sa punem cap la cap un top dedicat mamelor cool din filme si seriale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sarah Connor – Linda Hamilton („The Terminator” si „Terminator 2: Judgment Day”)

O vorba din popor adaptata dulcelui grai romanesc suna cam asa: ce nu te omoara, te face mai puternic. Sarah Connor se potriveste de minune cu aceasta descriere. Dintr-o chelnarita timida, ea ajunge mama razboinica a celui care va salva omenirea de tirania Skynet. Scenele in care Linda Hamilton se antreneaza in inchisoare sunt antologice.

Here's a Mother's Day card to share with your mom if she's your ultimate warrior. http://bit.ly/1dND93S

Posted by The Terminator on Friday, 9 May 2014

Marmee March – Susan Sarandon („Little Women”)

Nu-i Craciun dat de la Dumnezeu in care sa nu revad „Little Women”. Mai nou observ ca-i difuzat saptamanal pe unele posturi de televiziune asa ca am pastrez spiritul sarbatorii si-n prag de primavara. Marmee este mama care si-a incurajat fetele sa infrunte prejucatile secolului al XIX-lea, punand pret pe educatie si bun simt , iar Susan Sarandon a jucat exceptional.

Un Craciun de poveste, urmarind filme de epoca :)Instantaneu Little Women (1994 film)

Posted by The Pickwick Club - Filme de Epoca on Tuesday, 22 December 2015

Clara – Gemma Arterton („Byzantium”)

Clara demonstreaza ca o mama este capabila de orice sacrificiu pentru copilul ei. Atunci cand mama se intampla sa fie o vampirita urmarita de semenii ei pentru ca a incalcat legile dupa care se guverneaza, povestea devine din ce in ce mai interesanta. Gemma Arterton, de o frumusete salbatica, intruchipeaza un personaj tragic, dar care nu sta sa-si planga de mila, fiind in stare sa mute muntii din loc pentru fiica sa.

Posted by Byzantium on Wednesday, 10 July 2013

Maria – Julie Andrews („The Sound of Music”)

Cum sa nu ne fie draga Maria? Cum sa nu o mentionam in acest top? Guvernanta copiilor von Trapp le devine mai intai prietena si in cele din urma mama adoptiva. Julie Andrews ne-a marcat copilaria cu vocea calda si rolurile de neuitat. Uneori stangace, dar intotdeauna sincera si iubitoare, Maria este o mama cool!

"High on a hill was a lonely goatherd, / Layee odl, layee odl layee oo, / Loud was the voice of the lonely goatherd, /...

Posted by The Sound Of Music on Monday, 28 December 2015

Morticia Addams - Anjelica Huston („The Addams Family” si „Addams Family Values”)

Morticia ii adora pe Wednesday, Pugsley si Pubert. Este mama cool care isi sustine familia si incurajeaza creativitatea celor mici. Eleganta si cu replici potrivite oricarei situatii, Morticia si-a facut loc in inimile noastre, iar Anjelica Huston ofera o interpretarea care i-a multumit si pe fanii actritei Carolyn Jones (Morticia in serialul „Familia Addams”, difuzat intre 1964-1966 in Statele Unite).

We're celebrating our favorite franchises all month long, like our favorite family -The Addams Family! http://j.mp/AFfranchiseCaption this family portrait!

Posted by The Addams Family on Saturday, 8 September 2012

Donna – Meryl Streep („ Mamma Mia!”)

„Mamma mia!” ne-a demonstrat ca Meryl Streep ne poate emotiona nu numai la capitolul actorie, dar si atunci cand interpreteaza cantecele formatiei ABBA – in ultimii ani ne-a aratat cat de bine canta in „Into the Woods” si „Ricki and the Flash”. Melodia „Slipping through my fingers” ne emotioneaza de fiecare data cand o ascultam.

Joyce Summers – Kristine Sutherland (serialul „Buffy The Vampire Slayer”)

Nu este usor sa cresti o fiica care este antrenata sa distruga vampiri, varcolaci si demoni, iar Joyce a trebuit sa treaca peste socul provocat de vestea ca fiica ei este The Slayer si sa continue s-o educe si sa aiba grija de Buffy, incercand de fiecare data sa mentina un echilbru intre indatoririle ei de luptatoare si aspectele unei vieti normale. Pe parcursul celor sapte sezoane, Kristine Sutherland si Sarah Michelle Geller au fost protagonistele unor scene emotionante.

So what did you do for your birthday? Did you have fun? http://instagram.com/p/Ur2FqXimiz/

Posted by Buffy The Vampire Slayer on Saturday, 19 January 2013

Lorelai Gilmore – Lauren Graham („Gilmore Girls”)

Vestea ca serialul „Gilmore Girls” va avea un comeback i-a bucurat nespus de mult pe fani. Parca ne era dor de serile petrecute in fata televizorului, cu o cana de ceai sau ciocolata fierbinte urmarindu-le pe Rory si Lorelai. Pana cand e gata noul sezon nu strica un maraton in care sa revedem episoadele preferate alaturi de mame, bunici, surori si prietene apropiate.

Gilmore Girls Only

Posted by Gilmore Girls on Tuesday, 14 January 2014

Care sunt mamele voastre preferate din filme si seriale?

Ioana, cand ia o pauza si nu mai e workaholica, se uita la filme si seriale cat e ziua de lunga si scrie despre ele pe www.edgeandback.ro.

Citeste si Gods of Egypt (2016) – Si-am incalecat pe un sandworm si v-am spus povestea asa!

Nu mai iesim in strada. A castigat DiCaprio premiul Oscar