Fostul președinte Traian Băsescu, primul pe lista PMP pentru parlamentare, cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, spunând că Meleşcanu "nu este nimic altceva decât un birocrat ticălos care batjocoreşte cu bună ştiinţă românii din diaspora", unde mii de oameni stau la cozi pentru a putea vota.

Bristol, Marea Britanie - cozi la votFoto: Hotnews

"Toată campania am evitat să folosesc expresii tari, dar acum nu am nici o ezitare să spun că ministrul de externe al României, domnul Teodor Meleşcanu nu este nimic altceva decât un birocrat TICĂLOS care batjocoreşte cu bună ştiinţă românii din diaspora, condamnaţi la umilinţă pentru a-şi putea exercita dreptul la vot. Este acelaşi ministru de externe care a batjocorit diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, a văzut ce înseamnă proastă distribuire a secţiilor de votare iar azi este evident că a organizat deliberat aceeaşi bătaie de joc la adresa românilor care muncesc în străinătate", a scris Băsescu pe Facebook.

El cere demisia lui Meleșcanu.

La multe dintre secțiile de votare din străinătate s-au format cozi mari încă de la ora deschiderii urnelor. Potrivit informațiilor primite până acum, cozi mari sunt: Nurnberg, Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen Berlin, Stuttgart, Oslo, Lille, Barcelona, Haga, Wurzburg, Castellon, Luxemburg, Leipzig, Stockholm, Copenhaga, Geneva și Coslada. (Mulțumim cititorilor HotNews.ro care ne-au trimis imagini cu situația de la secțiile din străinătate).