Traian Băsescu se declară „un adversar neîmpăcat al transformării Europei într-o moschee” iar emigranții musulmani, „dacă le place în Europa (...) să respecte cultura noastră, nu să dezvolte islamismul pe teritoriul Uniunii Europene”.

Traian BasescuFoto: Hotnews

„Eu spun deschis, sunt un adversar neîmpăcat al transformării Europei într-o moschee. Dacă le place în Europa, musulmanilor, să respecte cultura noastră, nu să dezvolte islamismul pe teritoriul Uniunii Europene”, a afirmat Traian Băsescu, în studioul HotNews.ro.

Fostul președinte a citat două articole din Convențiile privind drepturile migranților, 34 și 79, potrivit cărora:

  • Toți muncitorii migranți și familiile lor au obligația de a respecta legile și reglementările oricărui stat de tranzit sau de angajare precum și obligația de a respecta identitatea culturală a locuitorilor ei.
  • Nimic din prezenta convenție nu va afecta dreptul fiecărui stat de a stabili criteriile care reglementează admiterea muncitorilor migranți și a membrilor familiilor lor

„Deci convenția care îi protejează are aceste două articole, unul care îl obligă să-mi respecte identitatea culturală, mie, creștin, și al doilea care îi spune în ce condiții poate sta pe teritoriu și cine stabilește asta. Numai statul suveran poate să-i spună, da, te las să tranzitezi, numai statul poate să-i spună da, te las să stai trei luni (...) da, te las să muncești, îți dau permis de muncă, sau da, te urc în avion și pleci acasă”, a afirmat el.

În opinia sa, laicizarea și „acest teribil de ticălos politically correct” pot ridica probleme la nivelul UE, deoarece „am ajuns să suprimăm manifestări creștine ca să nu-i deranjăm pe agresivii migranți musulmani”.

„Cred că începe să devină laicizarea o vulnerabilitate pentru că nu mai avem forța sau se pare că încă n-avem forța să impunem respectarea creștinismului iar Europa a ajuns ce a ajuns, raiul lumii, zona în care se trăiește cel mai bine, exact pe fondul acestei religii creștine, fie că e ortodoxă sau catolică, și multe din ele, valorile culturale, pornesc din rădăcinile acestei religii”, a continuat Băsescu, în opinia căruia „trebuie apărată creștinătatea europeană”.

Soluția propusă de Traian Băsescu, care candidează pe lista PMP pentru un loc în viitorul Parlament European: UE trebuie să facă un regulament al migrației aplicabil pe tot teritoriul ei, „plecând de la aceste două articole din convenție, în care îi spui migrantului cum poate sta în Europa și cum statul își face datoria și nu-l mai lasă să stea în Europa, îl pune în avion și pleacă”.

„Acest regulament trebuie uniformizat și trebuie să plecăm de la premisa că trebuie apărat și creștinismul, trebuie apărată și cultura europeană, trebuiesc apărate și obiceiurile noastre”, a pledat fostul președinte, care a adăugat că „deja în Germania, în Franța, în Regatul Unit au ajuns europenii să nu se mai manifeste conform obiceiurilor lor ca să nu supere migranții musulmani”.

Traian Băsescu a criticat un „prozelitism” practicat în „multe din moschei, multe, nu toate”, și care „au devenit centre în care sunt convertiți la jihadism tinerii musulmani, mai ales cei care nu au locuri de muncă” și care „sunt atrași către această zonă a violenței, a musulmanului violent, gata să-l considere pe creștin ca fiind un dușman al lui”.

„Acest mod de a-i lăsa să-și impună cultura nu va face decât să altereze valorile noastre și să nu vă mire dacă veți vedea, datorită prozelitismului pe care îl fac moscheile, și creștini care încep să se pervertească, să devină musulmani, așa cum sunt acum cei care se întorc din Siria și Irak.

Sunt creștini care s-au dus să susțină califatul (...) și acum se întorc oamenii înapoi în Europa. Vor fi de acțiune teroristă. Dacă la ei mai adăugăm școlile de terorism musulman care sunt pe lângă unele moschei, vom trage o concluzie dramatică, că terorismul nu va fi eliminat cu una, cu două din Europa”, a continuat fostul președinte, înainte de a adăuga:

„Ura asta împotriva creștinismului este ce acare va funcționa ca un motor pentru toți extremiștii și credința musulmană este evident că are în ea sâmburele acțiunii teroriste, sau acolo își găsesc explicația pentru fundamentarea urii împotriva creștinilor, în Coran își găsesc aceste resurse.

(...)Uneori din nefericire și creștinii răspund atacurilor ucigașe împotriva oamenilor pe care le fac musulmanii jihadizați, cum le spun eu”.