Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, susține că parteneriatul public-privat este o soluție pentru a asigura finanțarea proiectelor de infrastructură, pe lângă banii europeni pe care îi poate atrage România.

HotNews.roFoto: Hotnews

„E important să creștem sursa de finanțare la nivel european pentru spitale, 300 de milioane de euro nu sunt suficienți, un studiu din 2016 vorbea de peste un miliard, 1,3 miliarde. Pentru spitalele regionale trebuie să găsim soluții pentru a avea finanțarea necesară, parteneriatul public privat poate fi o soluție. Din primele apeluri de oferte, înțeleg că există mai multe companii care și-au exprimat acest interes”, a declarat Victor Negrescu, acum candidat la europarlamentare, la HotNews.ro LIVE.

Aceeași soluție, parteneriatul public-privat, vede social-democratul și pentru construcția de autostrăzi. În acest moment, a precizat el, lipsește motivația contructorului.

„Sunt două loturi la Autostrada Sebeș-Turda, sunt două companii, au contractele la zi, au plățile la zi, un lot avansează, altul nu, constructorul e mai puțin motivat. E foarte complicat să-l inviți să-și facă treaba treaba sau să reziliezi contractul. (...) Un parteneriat public privat va motiva constructorul, va investi din banii săi și va trebui să și-i recupereze”, a spus el.

Victor Negrescu a adăugat că PSD vrea mai multe fonduri pentru România pentru politica de coeziune și politica agricolă comună. „În politica de coeziune există bani pentru sănătate, educație, care trebuie să fie mai accesibili pentru regiunea noastră”, a precizat el.

CITEȘTE ȘI: Explicația lui Negrescu pentru criticile Comisiei Europene privind statul de drept - campania electorală: Putem avea dialog cu CE dacă se iese din nota politică

CITESTE ȘI: Victor Negrescu, la HotNews.ro LIVE: Mie îmi place să ascult ce recomandări primim de la Comisia de la Veneția / Pe stradă am văzut foarte mulți tineri care sunt cu PSD