​​Eurodeputata ALDE Renate Weber nu crede că Laura Codruța Kovesi nu are șanse să ajungă procuror șef european.

Renate WeberFoto: Hotnews

„Nu o văd pe doamna Kovesi să construiască o asemenea instituție, nu o văd în stare să facă asta la nivel european. Francezul are în spate construcția Eurojust, care astăzi funcționează bine. Nu sunt convinsă că va fi atât de simplu ca această instituție să devină funcțională”, a declarat Renate Weber la HotNews.ro LIVE.

Ea spune, totodată, că decizia Secției speciale de anchetare a magistraților de a institui controlul judiciar în cazul fostei șefe a DNA a fost „o greșeală, o eroare”. „Ați văzut că instanța i-a ridicat acel control judiciar”, a precizat europarlamentarul ALDE.

CITEȘTE ȘI: Renate Weber, despre scrisoarea lui Timmermans: Un gest nedemn. România, transformată în oaia neagră a Europei

Cât privește participarea ALDE la guvernare alături de PSD, Renate Weber a comentat că partidul său „a reușit să își impună punctul de vedere, să oprească niște teme”.

„Aduceți-vă aminte cât se vorbea de amnistie și grațiere, iar Tăriceanu a spus „nu, nu avem nevoie de amnistie, lucru cu care sunt de acord”, a spus ea.

Weber a mai spus că în România este corupție, însă s-au făcut și „abuzuri uriașe care trebuie sancționate.