Reportaj HotNews.ro

​​VIDEO Primele efecte ale Pasajului Basarab: Cum s-a degrevat traficul de pe Podul Grant si din zona Garii de Nord

de Victor Cozmei, Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 1 iulie 2011, 15:32 Actualitate | Esenţial


Pasajul Basarab, cea mai mare lucrare de infrastructura rutiera urbana din tara, a fost inaugurat in urma cu aproape o saptamana si jumatate. HotNews.ro a prezentat atunci intr-un articol Cum s-a desfasurat traficul pe Pasajul Basarab in prima zi lucratoare: unde si de ce se formeaza blocaje, cum circula biciclistii si ce intersectii ar trebui reproiectate. Daca, insa, la inceput traficul din zona inca nu era stabilizat pentru ca putina lume aflase ca se poate circula pe pod, iar multi soferi inca nu au pus pasajul in ruta lor zilnica, acum lucrurile s-au mai schimbat. Dupa o saptamana si jumate traficul din zona s-a reorganizat, iar reporterii HotNews.ro au vrut sa vada cat de mult a ajutat Pasajul Basarab la degrevarea traficului pe Podul Grant, pe arterele paralele si in zona Garii de Nord.

De la inceputul proiectului Pasajului Basarab s-a vorbit despre faptul ca, pe langa scurtarea timpului de parcurgere din Militari si Drumul Taberei spre zona Piata Victoriei si zona de Nord, cel mai mare efect va fi cel de degrevare a traficului de pe arterele paralele, in special Podul Grant, zona Garii de Nord si Buzesti.

Astfel, reporterii HotNews.ro au urmarit principalele artere din zona la orele de varf ale diminetii, au analizat datele de la Centrul de Control al Traficului si au vorbit si cu specialistii din cadrul primariei Capitalei daca si cum s-a degrevat tarficul in jurul zonei Basarab.Cum se circula pe Soseaua Virtutii, Podul Grant si Zona Garii de Nord

Din start trebuie precizat faptul ca pasajul Basarab "functioneaza" acum in plina vacanta de vara a elevilor si in plin sezon de concedii. Astfel, putem spune ca volumul de trafic este din start mai scazut fata de alte momente ale anului si ca o imagine cat mai corecta asupra traficului din zona se va putea contura dupa trecerea unui timp mai mare.

In acelasi timp, trebuie sa amintim si de faptul ca varianta Buzesti-Berzei (o alta artera care permitea accesul in zona Piata Victoriei) este inchisa momentan pentru realizarea diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, ceea ce inseamna ca traficul ce ar fi traversat aceasta artera este relocat pe celelalte variante.

Soseaua Virtutii - de la bara-la-bara, la 15-20 km/h

Soseaua Virtutii este una dintre arterele din Capitala care, inainte de inaugurarea Pasajului Basarab, aproape in fiecare zi, la orele de varf, nu facea fata fluxului de circulatie si masinile ajungeau sa circule bara la bara si chiar sa stationeze minute in sir in coloana.

Soseaua Virtutii este principala artera care incarca Podul Grant, pod care era singura alternativa rutiera (n.r. Pana la inaugurarea Pasajului Basarab) de a traversa liniile de cale ferata care duc la Gara de Nord si cel mai direct mod de a ajunge din partea de vest (Militari) spre partea de nord a orasului.

Soseaua Virtutii, Joi, 30 iunie, Ora 8:30. Daca in urma cu cateva saptamani, traficul pe Soseaua Virtutii pe directia spre Nord s-ar fi desfasurat bara la bara, sau ar fi fost blocat de-a binelea, in prezent, la ora de varf, traficul se desfasura destul de fluent. Ce-i drept, artera era plina de masini, dar, chiar si in ciuda ploii de afara (un factor mereu perturbator pentru traficul din Capitala), se circula constant, iar viteza de deplasare era de 15-20 km/h.

Vatman pe 41: "Inainte, aproape la fiecare intersectie eram blocat cu tramvaiul si trebuia sa astept dupa toate masinile din intersectie"

Spre piata Crangasi circulatia s-a descongestionat si mai bine, singurele cozi formandu-se la semafoarele de la intersectia Virtutii - Constructorilor si de la intersectia Calea Crangasi - Strada Ceahlaul. Insa, chiar si asa, timpul de asteptare era cam de un singur "ciclu de semafor".

Despre cum s-a modificat volumul de trafic in zona ne-a vorbit si un vatman de pe unul din tramvaiele linii 41 care traverseaza Podul Grant.

"Va spun eu, se circula mult mai bine. Se vede ca trec mai putine masini. Dimineata se mai fac cozi, la fel si seara pe sensul invers. Dar se simte ca e altfel. Inainte, aproape la fiecare intersectie eram blocat cu tramvaiul si trebuia sa astept dupa toate masinile din intersectie. La Uverturii se mai blocheaza. De la Lujerului incolo (n.r. spre Crangasi/Podul Grant) circulatia merge mult mai bine", a povestit reporterilor HotNews.ro un vatman de pe linia 41.

Cum se circula pe Podul Grant: De la 30 km/h la urcare pana la 40-50 km/h la coborare

Calea Crangasi, urcarea pe Podul Grant, Joi, 30 iunie, Ora 8:45. La intrarea pe Podul Grant, cel care in planuri ar trebui sa beneficieze cel mai mult de deschiderea Pasajului Basarab, traficul se desfasura fluent, fara cozi, iar viteza de deplasare a masinilor era de 25-35 km/h.


Urcarea pe Podul Grant dinpre Crangasi

Singurele cozi care se formau erau la rampele care urcau pe pod de pe Calea Giulesti si Calea Grivitei, dar trebuie precizat ca vorbim de rampe de acces pe pod fara banzi de accelerare. Chiar si asa, cozile nu erau mari si circulatia se desfasura in conditii normale.

La coborarea de pe Podul Grant pe Strada Turda (ora 8:55), traficul era fluent, masinile care veneau de pe pod circuland chiar si cu viteza peste limita legala. Viteza de deplasare, in medie, era cam de 40-50 km/h.

Pe Strada Turda, in continuarea Podului Grant, circulatia se desfasura in conditii normale. La interesectia Turda cu Bulevardul Ion Mihalache era coada la semafor, insa masinile care ajungeau la intersectie nu stateau la coada mai mult de doua cicluri de semafor.

In total, de la Lujerului si pana la intersectia Turda - Mihalache, joi, la orele de varf ale diminetii, pe ploaie, o masina facea cam 12-15 minute.

Echipaj de politie: "Aici e mai bine, dar problemele s-au mutat pe Titulescu"

Membrii unui echipaj de politie care monitoriza traficul in interesectia Turda cu Bulevardul Ion Mihalache au declarat reporterilor HotNews.ro ca, la orele de varf, volumul traficului a scazut simtitor si ca in zona Grant se circula mult mai bine, dar ca "problemele s-au mutat" pe bulevardul Titulescu.

"Aici dupa cum vedeti se merge mai bine acum. Se fac cozi mici doar la semafoare, dar in rest se circula fluent. E normal dupa ce au dat drumul la Basarab, dar acum toate problemele s-au mutat dincolo, pe Titulescu. Acolo se fac cozi si se circula greu", au precizat pentru reporterii HotNews.ro agentii de politie.

De cealalta parte a Pasajului Basarab, in zona Garii de Nord, la ora 8:30, circulatia se desfasura in conditii normale si la nici o intersectie si pe nici o strada din jurul Garii nu s-au format cozi (Strada Witing, Bulevardul Dinicu Golescu, Calea Grivitei, Gheroghe Polizu, Gheorghe Duca).

Pasajul Basarab - Probleme la Titulescu-Banu Manta: coada de masini pana pe pod

Daca pe arterele si zonele de trafic paralele Pasajului Basarab circulatia s-a mai imbunatatit in timpul orelor de varf, nu acelasi lucru se poate spune si despre circulatia pe bulevardul Titulescu.

La primele ore ale diminetii, la intersectia N. Titulescu - Banu Manta, coada de masini se intindea pana pe podul hobanat de la Basarab, la fel ca si in primele zile dupa inaugurare. O masina care ajungea la coada trebuia sa astepte cam doua-trei cicluri de semafor pentru a trece de intersectia cu Banu Manta.

Si in sensul invers, circulatia se desfasura cu greutate. Pe Titulescu dinspre Victoriei, coada se intindea pana aproape de iesirea din pasajul subteran de la Piata Victoriei, fragmentata insa de semafoarele de pe parcurs.

In acea zona actioneaza non-stop si un echipaj al politiei locale care se asigura ca unii soferi nu vor parca pe prima banda de circulatie si, astfel, traficul nu se va gatui la o singura banda pe o artera si asa aglomerata.


Coada la coborarea pe N.Titulescu de pe Pasaj

Seara, ora de varf: cozile se muta pe Vasile Milea si Soseaua Grozavesti

Seara, la ora de varf, cozile se muta de partea cealalta a pasajului Basarab, pe bulevardul Vasile Milea si pe Soseaua Grozavesti. Pe Vasile Milea, coada incepe aproape de rampa de coborare de pe pasaj si cine ajunge la coada ajunge sa astepte minute bune pana sa treaca de intersectia de la Apaca.

Dincolo, pe Soseaua Grozavesti, principala artera in care se varsa traficul de pe Basarab, la ora de varf a serii coada de masini se intinde pe cateva sute de metri, insa ciclurile de semafor pe care o masina trebuie sa le astepte sunt mai putine decat la Vasile Milea.

Chiar si asa, cozile de seara de pe Vasile Milea si Soseaua Grozavesti ajung sa se scurteze destul de repede. In jurul orei 18:40-19:15, cozile de masini incep sa se scurteze.

Cum se putea ajunge din Militari si Drumul Taberei la Victoriei si in zona de Nord inainte de Pasajul Basarab

Inainte de darea in folosinta a Pasajului Basarab, cine venea in special dinspre Militari si dorea sa ajunga la Piata Victoriei sau in zona de Nord a Capitalei, avea in mare trei solutii: fie o lua pe Soseaua Virtutii-Calea Crangasi si apoi trecea calea ferata pe Podul Grant, fie trecea pe sub pasajul Basarab prin zona Grozavesti si ajungea in zona Garii de Nord, fie trecea Dambovita pe podul de la Cotroceni si continua pe la Gara de Nord sau pe Berzei-Buzesti.

Cine venea dinspre Drumul Taberei, avea cam aceleasi optiuni sau mai putea cobori pe langa Academia Militara, o lua pe Stirbei Voda si apoi pe Berzei-Buzesti. Cum aceasta varianta din urma este inchisa momentan pentru lucrarile de realizare a diametralei nord-sud Uranus-Berzei-Buzesti, soferilor le-a ramas ca optiune doar traversarea zonei Garii de Nord.

Cifrele de trafic - Soseaua Virtutii: aproape 4.000 de masini mai putin pe zi

Pentru a vedea exact cifrele de trafic de pe arterele si din zonele apropiate Pasajului Basarab, HotNews.ro a cerut informatii Centrului de Control al Sistemului de Management al Traficului din Bucureşti. Din pacate, Podul Grant si zona Garii de Nord, zonele in care, cel putin in teorie, traficul ar trebui sa fie degrevat cel mai mult dupa inaugurarea pasajului de la Basarab, nu beneficiaza de sistemul de monitorizare cu senzori de trafic si semaforizare inteligenta.

Cu toate acestea, am obtinut datele de trafic pentru Soseaua Virtutii, artera care duce cel mai mult trafic spre si dinspre podul Grant, si pentru intersectia de pe Dambovita pe podul Cotroceni, zona care este traversata de o mare parte din masinile dinspre Militari si Drumul Taberei care merg spre Piata Victoriei sau zona de Nord a Capitalei.


Centrul de Control al Sistemului de Management al Traficului din Bucuresti

Ca referinta, am luat zilele de 14 iunie (cu o saptamana inainte de inaugurarea Pasajului Basarab) si 28 iunie (o saptamana dupa inaugurarea pasajului Basarab) si am studiat cifrele de trafic pentru intervalul 6:00-20:00.

Astfel, pe 14 iunie, pe Soseaua Virtutii, din zona Lujerului au trecut spre Podul Grant 25.046 masini, in timp ce pe 28 iunie, in aceeasi directie, au trecut 21.076 masini. In sens invers, dinspre Podul Grant spre Lujerului, pe 14 iunie au trecut 24.783 masini, in timp ce pe 28 iunie au trecut 20.987 masini.

In ceea ce priveste intersectia Cotroceni - Splaiul Independentei, pe 14 iunie, dinspre bulevardul Iuliu Maniu, au tranzitat intersectia 18.505 masini, iar pe 28 iunie au trecut 14.117 masini. In sens invers, spre bulevardul Iuliu Maniu, pe 14 iunie au tranzitat intersectia 17.215 masini, iar pe 28 iunie au trecut 11.373 masini.

Astfel, se poate observa o scadere a volumului de trafic pe arterele analizate dupa inaugurarea Pasajului Basarab. Cu toate acestea, trebuie din nou precizat ca inaugurarea Pasajului Basarab s-a facut o data cu inceperea vacantei de vara pentru elevi si in plin sezon de concedii. In plus, nu se pot trage concluzii foarte exacte pentru ca proportia traficului de pe arterele analizate nu este neaparat si proportia traficului de pe Podul Grant sau zona Garii de Nord.

Pasajul Basarab, traversat in timpul zilei de aproape 44.000 de masini

Cat priveste Pasajul Basarab, in intervalul 6:00-20:00, pe data de 27 iunie 43.831 masini au traversat podul, pe 28 iunie au trecut 44.633 masini, iar pe 29 iunie 45.943 de masini au traversat pasajul.

Intersectiile de la capetele podului, intersectia Leu (bd. Iuliu Maniu-Sos. Grozavesti-Sos. Cotroceni-Bd. Geniului), intersectia de la Apaca, intersectia Titulescu-Banu Manta, beneficiaza de sistemul de monitorizare cu senzori de trafic si sistem inteligent de semaforizare. Astfel, timpii de semafor se schimba automat in aceste intersectii in functie de volumul de trafic din intersectie in fiecare moment al zilei.


Urcarea pe Pasajul Basarab dinspre Soseaua Grozavesti

Primaria Capitalei: Pe Podul Grant si in Zona Garii de Nord traficul a scazut cu 35%

Despre traficul pe Podul Grant si zona Garii de Nord dupa lansarea pasajului Basarab, HotNews.ro a vorbit si cu specialistii din cadrul Primariei Capitalei.

"Atat pe Podul Grant, cat si in zona Garii de Nord - Bulevardul Dinicu Golescu si Calea Grivitei - s-a redus traficul cu circa 35%, iar in ceea ce priveste ciclurile de asteptare la fiecare semafor, fata de trei patru cat erau inainte, acum se asteapta cam de doua ori. Rezultatele exacte le vom avea, insa, cand vom avea diagramele de trafic aferente sezoanelor primavara-vara, toamna-iarna. Cum suntem in sezonul de vara, lumea este plecata in concediu si nu vrem sa ne amagim", a declarat pentru HotNews.ro, Madalin Dumitru, seful Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.

Potrivit lui Dumitru, valorile de trafic din zona Basarab, Grant si Gara de Nord vor fi influentate semnificativ in bine si de darea in folosinta a diametralei Buzesti-Berzei-Uranus.

"In plus, pe inelul de circulatie (n.r. inelul interior de circulatie Mihai Bravu - Stefan cel Mare - Iancu de Hunedoara- Titulescu - Basarab), de cand s-a dat drumul la Podul Basarab, avem un flux de aproximativ 2.400 de oameni pe ora care circula cu tramvaiul. Pana acum, tramvaiele nu circulau pe acolo si oamenii fie foloseau masina, fie se duceau la autobuz, ceea ce creea aglomeratie", a mai spus seful directiei Transporturi din cadrul Priamriei Capitalei.

Oficialul primariei a mai precizat ca Podul Basarab este prevazut si cu camere de luat vederi speciale care raporteaza la centrul de monitorizare al traficului daca sunt masini oprite pe pod sau daca se formeaza blocaje, informatii care sunt prezentate soferilor pe panouri ca sa poata evita zona aglomnerata sau sa reduca viteza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

40055 vizualizari

 • -11 (27 voturi)    
  Sa ma lase, da? (Vineri, 1 iulie 2011, 15:44)

  Vizitiul [utilizator]

  Cu traficu' lor si cu tot, v-am terminat pasajul acu' sa ma lasati!!!

  Semnat,
  Operatu' :)
  • +33 (41 voturi)    
   Bravo Base!!! (Vineri, 1 iulie 2011, 17:06)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

   Iti multumim Traian Basescu pentru pragmatismul si darzenia cu care te-ai batut ca acest pod sa devina o realitate.
   Oprrescule, esti o rusine nationala! Te-ai opus in 2001 si 2003, ai votat impotriva acestui proiect si s-au pierdut 700 de milioane de euro de la BEI, datorita tie si partidului tau rosu in care erai si care il ai inca in suflet, PSD.
   Multumim Traian Basescu!
   • -13 (17 voturi)    
    uite o dovada clara (Vineri, 1 iulie 2011, 17:51)

    me [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    despre cat de usor se pot interpreta lucrurile in favoarea portocaliilor de catre portocalii.
    1 - cine zice ca a votat importiva? el zice ca nu, pdl zice ca da. avem si o sursa de incredere sau fiecare crede ce vrea?!
    2 - ce 700 mil s-au pierdut frate?! nici macar preaiubitii tai trantori nu au zis suma asta.
    3 - base a inceput proiectul, dar nu s--a construit efectiv nimic cat timp a fost el. nu zice nimeni ca este meritul lui oprescu, dar are si el o contributie as zice pe la 50%... hai 40... dar oricum mult mai mare decat o consideri tu.
   • -8 (12 voturi)    
    "Mandra-i corabia, mester carmaciul... (Vineri, 1 iulie 2011, 21:22)

    Gabi [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Felicitari! Esti castigator la categoria: Multumim din inima partidului in frunte cu conducatorul sau iubit.
   • -4 (4 voturi)    
    MULTUMESC OPRESCU;MULTUMESC PSD (Sâmbătă, 2 iulie 2011, 11:02)

    george [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    primul proiect major de infrastructura executat si finalizat si alte 2 pornite.asta daca PDl si Elena nu vor incerca iar sa blocheze constructiile de la Berzei.
    multumim domnule Oprescu ati facut mai mult in aproape 4 ani decat toti ceilalti primari in 19 ani.
   • +5 (5 voturi)    
    Pun pariu cu oricare din cei care posteaza aici (Sâmbătă, 2 iulie 2011, 11:13)

    Andrzej [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Pun pariu cu oricare din cei care posteaza aici, ca pana la anu' va fi finalizata si artera dintre Delfinului si d-na Ghica, abandonata de oprescu, insa pornita de Videanu si realizata in proportie de 70%. in timpul mandatului acestuia.
 • -3 (15 voturi)    
  ... (Vineri, 1 iulie 2011, 16:00)

  Marcu [anonim]

  Comparativ cu 2007-2008, acum traficul in Bucuresti e parfum. Daca se va face benzina 8 RON/litru va fii si mai bine. Sa vezi trafic pe autostrazi suspendate si nesuspendate daca se va face benzina 12 RON/litru....

  Lasand ironia la o parte, tarile civilizate investesc acum masiv in infrastructuri alternative (in special cai ferate, in orase si in afara lor), in perspectiva diminuarii resurselor de petrol. Noi, mai intarziati din nastere cum suntem, construim autostrazi, poduri, etc...
  • +2 (6 voturi)    
   Re:... (Vineri, 1 iulie 2011, 16:41)

   coldnews [utilizator] i-a raspuns lui Marcu

   Pai tarile civilizate investesc masiv in infrastructuri alternative pentru ca, pe unde se putea face un pod, o autostrada, etc au facut deja. Noi inca nu
   • -1 (5 voturi)    
    au facut, dar nu au rezolvat problema (Vineri, 1 iulie 2011, 17:58)

    Bogdan [anonim] i-a raspuns lui coldnews

    Se investeste in solutii alternative pentru ca au facut poduri si pasaje zeci de ani, dar nu au rezolvat problemele de trafic. Acuma noi vrem sa le repetam greselile sau sa ardem etapele?
   • 0 (2 voturi)    
    ... (Vineri, 1 iulie 2011, 23:03)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui coldnews

    E adevarat, ei le demoleaza deja. Pentru ca si-au dat seama ca e o prostie sa te lupti cu o crestere geometrica a volumului de trafic. Dar noi suntem prea retardati pentru a realiza asta.
    Daca s-ar face din bani privati n-as avea nimic impotriva, dar sa se cheltuie miliarde din bani publici ca sa poata sta cocalarul in jeep la semafor mi se pare o prostie.
    • 0 (0 voturi)    
     Si.... (Duminică, 3 iulie 2011, 15:49)

     ajabot [anonim] i-a raspuns lui anonim

     si ce, crezi ca noi nu il putem demola?
  • +6 (6 voturi)    
   pai noi avem deja.. (Vineri, 1 iulie 2011, 16:46)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Marcu

   stii cate linii de cale ferata se invart in jurul bucurestiului nefolosite? de fapt ministerul transporturilor si primarii cred ca asteapta sa ne cumparam noi masini care merg si pe calea ferata..
 • -1 (1 vot)    
  Dar tramvaiul.... (Vineri, 1 iulie 2011, 16:04)

  Dan [anonim]

  Chiar, ce facem cu 34? Ca si dupa mort se merge mai repede! Ce naiba, 30 de minute de pe 13 septembrie pana la Dorobanti pe cale de rulare separata de trafic cand cu masina fac maxim 15 ??
  • +1 (1 vot)    
   mda (Vineri, 1 iulie 2011, 16:10)

   eu [anonim] i-a raspuns lui Dan

   hai mai fii serios... pai 30 mine e ok.. faci 15 minute cu masina daca mergi ilegal eventual
 • +2 (4 voturi)    
  Degrevare trafic (Vineri, 1 iulie 2011, 16:05)

  gogu [anonim]

  Si anul trecut pe vremea asta, traficul pe Grant era lejer, pentru ca e o perioada cand lumea este in vacanta. Sunt curios cum va traficul la toamna.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu e chiar corect (Vineri, 1 iulie 2011, 16:08)

  Chiar Eu [utilizator]

  Pe timpul verii se circula mai bine in Bucuresti in general. Sa vedem dupa 15 septembrie.
 • -11 (17 voturi)    
  ... (Vineri, 1 iulie 2011, 16:11)

  eu [anonim]

  acu o sa moara toti postacii anti pod si anti oprescu...

  bai asta e treaba... se circula mai bine... deci pana una alta oprescu a terminat ceva care avut niste efecte pozitive asupra vietii oamenilor...

  bordurile lui videanu cu ce ne-au ajutat?
  • +9 (15 voturi)    
   Ipocrizia asta (Vineri, 1 iulie 2011, 16:28)

   Doc [anonim] i-a raspuns lui eu

   Ii acuzi pe altii ca sunt postaci in timp ce tu ii aduci ode lui Oprescu...

   Urat. F. urat...
  • +11 (19 voturi)    
   Pasaj (Vineri, 1 iulie 2011, 16:41)

   smc [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Pasajul asta s-a terminat abia acum din cauza ca lucrarile s-au blocat un an si jumatate cand a iesit Oprescu primar. Pana atunci, pe timpul lui Videanu treaba mergea asa repede ca nu-mi venea sa cred ca e in Romania.

   De fiecare data cand ma duceam la Carrefour mai vedeam inca un segment nou de pod. Dupa ce "s-a ales" Oprescu s-a stopat treaba si a stat asa mult si bine. Pasajul a fost terminat cat sa intre in constiinta alegatorului, cu putin inainte de alegeri, ca fiind facut de Oprescu.

   Cronologia reala este asa:
   - propus si planificat de Basescu
   - inceput de Videanu si facut mai mult de jumatate
   - incurcat de Oprescu un an si jumatate si terminat de la momentul oportun ca sa marcheze puncte electorale
   • -1 (1 vot)    
    in 2009 nu erau rascuparate terenurile (Duminică, 3 iulie 2011, 1:48)

    Methos [anonim] i-a raspuns lui smc

    Cu cat va mai plateste basescu sa spuneti aberatiile astea !!!
    Cand a devenit Oprescu primar nu erau nici macar toate rascumpararile de terenuri facute. Singurul lucru pe care l-a facut base e ca l-a aprobat cu doar 2 urcari si 2 cobarari (pana si podul grant are mai multe) . Peste 5-10 ani cand o sa se faca re-organizarea adminitsrativa a Romaniei o sa zica ca el a facut-o si pe asta, cand in realitate a trasat si el 2 linii pe harta precum.
  • +10 (14 voturi)    
   Raspuns pentru @eu[anonim] (Vineri, 1 iulie 2011, 16:49)

   Alexandru IONESCU [anonim] i-a raspuns lui eu

   Bordurile lui Videanu, ca sa nu mai spun de pasajul lui Basescu, ne-au ajutat mult mai mult decat marele "nimic" facut de Iliescu in 11 ani de domnie (Decembrie 1989-Decembrie 1996 = 7 ani, Decembrie 2000-Decembrie 2004 = 4 ani), balbele lui Vodcaroiu sau hotiile nepotului matusii Tamara !
  • +6 (6 voturi)    
   Cainele moare de drum lung,prostul de grija altuia (Vineri, 1 iulie 2011, 17:11)

   Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui eu

   Cainele moare de drum lung,prostul de grija altuia !

   Sunt foarte nemultumit de vocalizele referitoare la pasaj ale unor politicieni nascuti dincolo de Chitila.

   Le recomand cu caldura sa plimbe "antena" prin judetul natal, pe la Plescoi, Iasi, Constanta, Tatar-Bunar, Topraisar, sau alte urbe faimoase, gen Mizil, Aiud, Abrud, Dorohoi, Buhusi, Dolhasca si Pecica.

   Nu am nimic cu locuitorii din acele locuri, insa nu imi place nici zgomotul, nici mizeria pe care o fac acasa la mine politicienii veniti de pe cine stie unde.

   Orice lucrare de infrastructura in Bucuresti, cat de mica, cat de mare, este benefica pentru bucuresteni. Sigur - unele dintre aceste lucrari sunt finantare si din banii adunati dintr-o tara intreaga, dar se compenseaza cu serviciile si bunurile produse in Bucuresti.

   Macar daca acesti politruci gangavi, cu ochii bulbucatzi de furia neputintei, ar face posibile lucrari similare in judetele si localitatile lor de bastina.

   Pana atunci ... sa auzim numai de bine !

   "Patria si Dreptul Meu!"

   .
   • -3 (3 voturi)    
    din pacate nu-i chiar asa... (Vineri, 1 iulie 2011, 21:55)

    a [anonim] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

    ... bucurestiul + ilfov produc 26% din PIB-ul tarii cu 10% din populatie. de unde rezulta ca restul locuitorilor contribuie la bunastarea bucurestiului???? din pacate ne dam seama ca e fix invers, ceea ce nu e bine, pentru ca imi doresc ca fiecare coltisor din tara asta sa-si produca bunastarea proprie (ca sa beneficiez si eu cand ma duc la munte, la mare in concediu de aceleasi conditii, nu sa ma simt ca in alta tara). succes!!!
    • +3 (3 voturi)    
     Las-o mai moale cu cifrele alea... (Vineri, 1 iulie 2011, 23:36)

     mithrill [anonim] i-a raspuns lui a

     ca nu e tocmai asa. Adica cifrele sunt asa cum sunt, dar realitatea e alta. Fapt e ca la capitala exista multe sedii de firme care raporteaza ce se munceste si prin alte parti ale tarii. La capitala au 10 lucratori, deh e sediul central, iar in punctele de lucru nationale au cateva mii. Ti se pare ca banii se produc in capitala, de aia 10? Mie nu prea mi se pare...

     Statistica e frumoasa numai ca trebuie folosita corect.
     Sanatate :)
     • 0 (0 voturi)    
      Din pacate la Bucuresti se strang banii din tara (Sâmbătă, 2 iulie 2011, 18:02)

      Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui mithrill

      Din pacate la Bucuresti se strang banii din tara intreaga, iar cine imparte - parte isi face.

      In familia extinsa suntem bucuresteni de mai multe generatii - tot mitici, palarieri si surtucari - multi functionari, "scartza scartza pe hartie" cum zicea Caragiale. Stim si noi ca statistica oficiala arata ca bucurestenii dau prin batz de vrednici ce sunt - insa in statistici apar adesea indicatori valorici si mai putin indicatori materiali. De aceea - in Bucuresti se construieste mult cu banii adunati din intreaga tara, prin alocari directe si prin servicii cu guler alb - platite scump de satele si orasele patriei.

      In satul asta cu ministri se traieste bine, in raport cu tara, insa cca jumatate din costurile acestei bunastari sunt descarcate pe judetele cele mai productive: Brasov, Bihor, Constanta, Sibiu, Nures, Bacau, Galati, chiar si pe Timisoara, mai autonoma decat restul.

      Chiar daca in Romania este taxare fara reprezentare, macar o cinstita recunoastere este necesara !

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
  • +7 (11 voturi)    
   pai podul (Vineri, 1 iulie 2011, 17:13)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui eu

   e facut de basescu si videanu, opreascu n-are nici o treaba cu el. A, ba da, a taiat panglica la inaugurare si s-a opus din toate puterile la vremea respectiva constructiei.
   • -1 (3 voturi)    
    Corect (Vineri, 1 iulie 2011, 20:00)

    gica [anonim] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

    Ai dreptate : de aia a costat mult mai mult!
   • +3 (3 voturi)    
    In politica nu conteaza cine a construit, ci ... (Vineri, 1 iulie 2011, 21:30)

    Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

    Mult stimate si iubite Birou Electoral Central,
    (Ca sa nu zic precum conducatorul cel matretz ... "mai becule")

    In politica dambovitzeana nu conteaza cine a construit, ci ... cine inaugureaza !

    Nu conteaza sa fii destept, conteaza sa ai diploma!

    Nu conteaza sa fii cinstit, poti sa furi linistit, doar sa nu te prinda !

    Acestea sunt citate din "inteleptii" neamului, cugetate profund in Dealu Spirii, intre doua tzuici la bufetul Parlamentului.

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .
 • +3 (3 voturi)    
  putina atentie (Vineri, 1 iulie 2011, 16:13)

  victor L [anonim]

  "Pasajul Basarab, cea mai mare lucrare de infrastructura rutiera urbana din tara, a fost lansat in urma cu aproape o saptamana si jumatate"
  Pardon, o mica rectificare: a fost dat in exploatare, si nu a fost lansat.
  N.r. - Multumim. Am corectat.
 • +8 (16 voturi)    
  acum se vede (Vineri, 1 iulie 2011, 16:20)

  gigi [anonim]

  cat de prosti sunt oamenii de fapt. Cand l-a inceput basescu, toti il injurau, acuma stai ca de fapt e bun. Romanu pana nu comenteaza la orice, nu se simte bine.
 • +5 (5 voturi)    
  e mai bine (Vineri, 1 iulie 2011, 16:23)

  sofer [anonim]

  acum se circula mai bine, din militari si pana in piata presei libere la ora de varf faci cam 30 min inainte se facea si 1 ora.
 • +7 (9 voturi)    
  e bine (Vineri, 1 iulie 2011, 16:32)

  cristi [anonim]

  De ani de zile fac zilnic Dr. Taberei-Otopeni. Sub o ora si douazeci nu reuseam sa scot, pe orice varianta, acum fac dimineata patruzeci de minute iar seara la intoarcere (plec pe la 19.00 de la Otopeni) fac treizeci de minute. In plus s-a scurtat traseul cam cu 3 km. Este un progres, cel putin pentru mine. N-am observat cozi mari in zona Titulescu, tot pe Iuliu Maniu e mai aglomerat.
 • -2 (2 voturi)    
  Superrrrrrrr (Vineri, 1 iulie 2011, 17:22)

  Axel [anonim]

  Podul e f bun dar s-a aglomerat rau de tot zona 13 septembrie si razoare!!!!
 • +1 (1 vot)    
  sa asteptam inceperea scolilor (Sâmbătă, 2 iulie 2011, 0:04)

  gabriel [anonim]

  va invit sa refaceti calculele dupa ce incep scolile. Ca referinta folositi intervalul 6-9 de exemplu
 • +1 (1 vot)    
  Pe Virtutii a scazut clar (Sâmbătă, 2 iulie 2011, 8:45)

  Alex [anonim]

  S-a mai relaxat pe podul Grant si pe Virtutii clar. Pacat ca nu se intra si dinspre Vasile Milea.
 • +1 (1 vot)    
  Mai rar asa ceva! (Duminică, 3 iulie 2011, 9:24)

  arakis [utilizator]

  Mai rar un articol atat de bine scris si cu atata obiectivitate!Asta e!Au fost mici neconcordante,in primele zile de trafic,dar sunt de inteles!Acum inteleg de ce s-a zbatut Sorin Oprescu sa dea in functiune Pasajul Basarab!Sorin Oprescu a pus "gand rau" traficului bucurestean!Basarabul e doar primul pas pentru fluidizarea circulatiei!
 • 0 (0 voturi)    
  reclamatii (Joi, 7 iulie 2011, 0:53)

  moni [anonim]

  sa ales praful de depoul dudesti si de linia 34 rusine
 • 0 (0 voturi)    
  PSD-PNL AU SABOTAT Pasajul Basarab (Joi, 7 iulie 2011, 21:41)

  SABOTAJUL PSD-PNL [anonim]

  Proiectul «Nu peste Titulescu»
  Conform informatiilor publicate pe site-ul Fundatiei Terra Mileniul III, blocarea continuarii pasajului Basarab este unul dintre proiectele derulate de aceasta fundatie in asociere cu CRJ. Titlul proiectului este “Pasajul suprateran Basarab – Nu peste Titulescu”, iar scopul acestuia este “oprirea unui proiect cu impact semnificativ asupra mediului si sanatatii populatiei, respectiv proiectul de pasaj suprateran Basarab din Bucuresti”. La capitolul obiective, cele doua ONG-uri au trecut “anularea in instanta a unei serii de acte administrative legate de pasaj suprateran Basarab, ce au fost emise in mod ilegal”. Pentru aceasta au fost fixate, ca “activitati”, urmatoarele: pregatirea unor actiuni in instanta, sustinerea cauzelor in instanta, coordonarea actiunilor comunitatii afectate si diseminarea informatiilor. Dincolo de eventualele conotatii politice ale acestei actiuni in instanta, atat Renate Weber, cat si Valerian Stan fiind adversari cunoscuti ai initiatorului proiectului pasajului suprateran Basarab, atrage in mod deosebit atentia finantatorul proiectului, Fundatia pentru Parteneriat. Aceasta deoarece finantatorul proiectului de blocare in instanta a pasajului Basarab este un ONG din Harghita. Mai mult, majoritatea fondatorilor acestui ONG sunt etnici maghiari, iar interesul lor pentru pasajul Basarab pare, tocmai de aceea, greu de priceput. Conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Justitiei, fondatorii Fundatiei pentru Parteneriat sunt Zsombori Vilhelm, Barbara Szczerbinska, Ungureanu Stanca, Vigh Adam, Koles Sandor, Czimbalmas Eva, Fiko Csaba si Forro Miklos, primii trei fiind si membri ai consiliului director. Pe site-ul fundatiei, ca fondator apare insa doar Potozky Laszlo, iar ca membri in consiliul de conducere apar Vigh Adam (presedinte), Kurko Gyarfas, Erika Stanciu, Foltanyi Zsuzsa si Potozky Laszlo.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by