Daniel Funeriu: Vacanta de iarna va fi mai lunga cu o saptamana, in anul scolar 2011-2012. Tezele din primul semestru se dau pana in Craciun, iar vacanta din februarie dispare

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 24 mai 2011, 11:16 Actualitate | Esenţial


Daniel Funeriu
Foto: Agerpres
Anul scolar 2011 - 2012 va continua sa fie organizat pe semestre, primul semestru urmand sa inceapa luni, 12 septembrie, si sa se incheie pe 23 decembrie 2011, a anuntat marti ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. In cadrul unei conferinte de presa, ministrul a declarat ca vacanta de iarna va fi mai lunga cu o saptamana decat pana acum, iar inainte de vacanta de primavara se va introduce o saptamana numita "Scoala Altfel", in care elevii vor participa la activitati educative extracurriculare si extrascolare si in cadrul careia vor avea loc si fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline.

"Vacanta de iarna prelungita cu o saptamana va duce la scaderea absenteismului". Sunt zone in care copiii nu pot ajunge la scoala in zilele grele de iarna si tot iarna multi dintre copii se imbolnavesc si lipsesc, ori prelungirea vacantei ajuta aici, a explicat ministrul. O alta noutate fata de anul acesta este disparitia vacantei din luna februarie, faptul ca vacanta de primavara este de doua saptamani si faptul ca semestrul al II-lea incepe imediat dupa vacanta de iarna. Numarul de zile de scoala este identic cu cel din acest an scolar, a precizat Daniel Funeriu. Intrebat despre zvonurile privitoare la o eventuala remaniere care l-ar viza, ministrul a replicat: "Orice ministru din orice tara este remaniabil din prima sa secunda de mandat. (...) In ceea ce ma priveste am o reforma de facut si, credeti-ma, o s-o duc pana la capat".

Structura anului scolar 2011-2012:
 • Anul scolar va continua sa fie organizat pe semestre.
 • Anul scolar va incepe cu semestrul I in data de 12 septembrie, luni, si semestrul I se va finaliza pe data de 23 decembrie 2011.
 • Vacanta pentru invatamantul prescolar si primar va fi in perioada 22-30 octombrie 2011. 
 • Vacanta de iarna va fi intre datele de 24 decembrie si 15 ianuarie 2012. Altfel spus, vacanta de iarna devine cu o saptamana mai lunga decat era in mod obisnuit.
 • In perioada de iarna stim ca sunt probleme de acces in unele zone, sunt conditii de clima dificile, asa ca aceasta masura va duce la scaderea absenteismului scolar. In dezbaterile publice s-au adus si altfel de argumente, de exemplu ca acea perioada este una in care copiii se imbolnavesc frecvent, ramanand acasa pentru a scadea riscul imbolnavirii colegilor.
 • Semestrul al II-lea va incepe in data de luni, 16 ianuarie, si va avea o prima parte care se va finaliza pe data de vineri 6 aprilie, iar vacanta de primavara va incepe in data de 7 aprilie si va dura pana in data de 22 aprilie 2012.
 • Semestrul al II-lea va continua dupa aceasta vacanta pana in data de 22 iunie.
 • Vacanta de vara va incepe pe data de 23 iunie si va dura pana pe 9 septembrie.
 • Numarul de zile de scoala este identic cu cel din acest an scolar.
 • Deciziile referitoare la aceasta structura a anului scolar, subliniez, au fost luate dupa discutii care au avut loc cu foarte multi parteneri de dialog.
 • Un element de noutate este legat de o initiativa noua, care va avea loc in saptamana de dinaintea vacantei de primavara. La propunerea doamnei secretar de stat Oana Badea si a secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, am luat decizia ca in saptamana de dinaintea vacantei de primavara sa organizam o saptamana numita "Scoala Altfel".
 • "Scoala Alfel": Aceasta saptamana, care este o initiativa noua, va avea un set de actiuni specifice: timpul din aceasta saptamana va fi dedicat activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, care vor fi derulate conform unui orar special care va fi elaborat la nivelul unitatii de invatamant, cu consultarea elevilor, a cadrelor didactice si a parintilor. 
 • Tot in aceasta perioada vor avea loc fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline.
 • Dupa aprobarea de catre consiliul de administratie, acest program "Scoala Altfel" va deveni obligatoriu pentru scoala respectiva si numarul de ore care va fi acoperit de acest program va fi cel putin egal cu numarul de ore normal derulat in orarul obisnuit.
 • Tipurile de activitati care vor avea loc in aceasta perioada vor fi activitati, dar nu este limitativ acest tip, culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de educatie pentru cetatenie democratica pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat, caritate, implicare in viata activa in societate, responsabilitate sociala si relatii de comunicare.
 • Vor avea loc in cadrul acestei saptamani activitati de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos, inclusiv referitoare la tot ceea ce tine de siguranta pe internet, dependenta fata de calculator, activitati de educatie ecologica si de protectia mediului, inclusiv tot ceea ce tine de colectare selectiva, economisirea energiei, energii alternative, de asemenea activitati de educatie rutiera, paza pentru stingerea incendiilor, educatie pentru reactii corecte in situatii de urgenta.
 • Este o saptamana nou introdusa in programa scolara care se va axa pe activitati educative extracurriculare si extrascolare. A fost elaborat un ghid pentru desfasurarea acestei saptamani care va fi adoptat cu ordinul de ministru care prevede structura anului scolar si orice alte detalii pe aceasta tema vor fi date de minister si de inspectoratele scolare incepand cu ziua de maine
 • Am pornit de la premisa ca fiecarui elev trebuie sa ii fie acordata sansa de a se afirma intr-un domeniu. Unii se vor afirma in olimpiadele scolare, altii se pot afirma in activitati sportive, culturale, artistice. Obiectivul a fost ca fiecare elev sa isi poata descoperi un talent de care nu stia anterior si pentru a face si alte elemente fata de cele care sunt in curriculum formal. 
 • Aceasta structura a anului scolar este una care poate sa ramana stabila in timp. In momentul in care va intra un nou curriculum in vigoare, va trebui sa gandim daca aceasta structura a anului scolar se pliaza pe noul curriculum. Eu cred ca este una echilibrata si sunt cateva repere precum cel de a incepe scoala intr-o zi de luni, de a termina intotdeauna intr-o zi de vineri, a avea doua pachete de vacante consistente si evident pentru prescolari si primar aceasta saptamana din octombrie
 • Legea educatiei nationale prevede o serie de noi repere curriculare, care trebuie introduse treptat, cu clasele de inceput de ciclu. In consecinta, odata ce noul curriculum este finalizat este posibil ca anumite ajustari sa se produca. Noul curriculum va fi finalizat la inceputul anului scolar 2012-2013.
 • Pentru inscrierile in clasa I, Ministerul nu gireaza si va fi foarte ferm in cazurile in care se vor constata activitati ilegale. Si stiti la ce ma refer: Spaga pentru inscrierea in clasa I nu este girata de acest minister si va fi aspru sanctionata.
Organizarea Bacalaureatului 2011
 • Cuvantul cheie in ceea ce priveste organizarea Bacalaureatului din acest an este stabilitate.
 • Continutul probelor de Bacalaureat din acest an si modul de desfasurare al Bacalaureatului din acest an este cvasi-identic cu cel din anul trecut, mai putin calendarul, in mod evident.
 • Elevii sustin exact aceleasi probe, m-am angajat odata cu preluarea mandatului de a aduce stabilitate in sistem, exact acest lucru il facem in acest moment.
 • Elevii au fost anuntati inca de la inceputul anului scolar 2010-2011 despre modul de desfasurare al Bacalaureatului
 • Sunt insa cateva elemente de noutate: au fost intarite toate masurile care vizeaza politica ministerului de toleranta zero fata de frauda. Cel mai puternic semnal de reforma, nu doar in educatie, cat si in societate, este sa avem toleranta zero fata de frauda.
 • In consecinta, s-au luat cateva masuri care se plaseaza pe trei axe: 1. axa de preventie. Am solicitat inspectoratelor scolare judetene sa asigure in organizarea Bacalaureatului cat mai multe sali de clasa prevazute cu camere de luat vederi. Reamintesc ca este interzis accesul in sala de examen cu telefoane mobile sau alte astfel de instrumente.
 • Tot pe palierul preventiei, au fost transparentizate toate procedurile. Astfel, organizatiile neguvernamentale, organizatiile de parinti care sunt acreditate de Inspectoratul Scolar Judetean vor putea sa aiba acces conform unei proceduri stabilite foarte clar la tot ceea ce tine de supravegherea examenelor si procedurile de desfasurare a examenului de Bacalaureat.
 • Un al doilea palier al corectitudinii organizarii examenului de Bacalaureat consta in faptul ca au fost intarite si ridicate la un nivel sporit sanctiunile referitoare la cei care au fraudat: interdictia de a da Bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni pentru cei care au fost prinsi fraudand, pe langa eliminarea din examen.
 • Deci, stabilitate, organizare ireprosabila, transparentizare prin accesul organizatiilor neguvernamentale acreditate in acest sens si al organizatiilor de parinti la supraveghere si sanctiuni drastic sporite.
 • Toti inspectorii scolari generali au fost instruiti sa colaboreze cu organele statului atunci cand aceste organe ale statului desfasoara anchete, cum a fost si anul trecut de exemplu in Bacau. 
 • Intocmai ca anul trecut, Ministerul Educatiei va pune la dispozitie o linie verde pentru semnalarea tuturor tentativelor sau semnalarea cazurilor de potentiala fraudare. Vom anunta numarul acestei linii verzi in momentul in care ea va fi pusa in functiune.
 • Anul trecut, acea linie verde ne-a permis sa prevenim 2-3 cazuri destul de serioase. Este o linie care are un rol profilactic. Din cauza unei astfel de solicitari, la un moment dat au fost schimbati si oamenii din comisiile de Bacalaureat.
Citeste si: BAC 2011 Elevii prinsi la copiat nu mai pot da bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni si candidatii sustin examenul, fara taxa, de cel mult doua ori

Invatamantul superior: Aproape toate universitatile au completat datele in vederea clasificarii lor
 • In urma intrarii in vigoare a Legii educatiei nationale, am numit prin ordin de ministru comisiile nationale de atestare a diplomelor, titlurilor si certificatelor universitare.
 • Aceste comisii si-au inceput activitatea si activitatea lor se circumscrie cerintei de exigenta sporita in promovarile si obtinerea titlurilor universitare
 • Anul trecut, vechea comisie a respins 9 teze de doctorat. Anul acesta, noua comisie a respins pana in prezent 38 de teze de doctorat. Vechea comisie de anul trecut a validat din 265 de dosare de posibili conducatori de doctorat 221 de astfel de dosare, undeva inspre 80%. Noua comisie, din 128 de dosare a validat 62, deci undeva inspre 50%.
 • Asadar, vedem primele efecte care sunt acelea de exigenta sporita.
 • Nu este de glumit cu obtinerea unui titlu universitar.
 • M-am angajat ca, in mandatul meu, un titlu universitar sa insemne ceva si nu asa cum presa de multe ori a relatat ca se poate ajunge profesor universitar intr-un mod care nu facea cinste mediului universitar
 • Asa cum am anuntat de mai bine de o luna, Ministerul desfasoara procedura de clasificare a universitatilor in cele trei categorii prevazute de legea educatiei nationale: universitati centrate pe invatare, universitati centrate pe invatare si cercetare, precum si universitati de cercetare avansata.
 • Am solicitat universitatilor prin ordin de ministru ca pana pe 23 mai sa ne transmita toate datele pentru aceasta clasificare si doresc pe aceasta cale sa multumesc tuturor universitatilor care au finalizat la aceasta ora introducerea datelor. Este vorba de mai toate universitatile din Romania.
 • Stiu ca a fost o munca enorma desfasurata in universitati, aceasta se datoreaza urmatoarelor elemente: am cerut pentru prima data in sistemul educational din invatamantul superior date relevante si comprehensive pe care o universitate trebuie sa le urmareasca
 • Am decis sa lasam deschis sistemul de colectare de date si astazi (24 mai, n.red.), pentru ca datorita volumului mare de date care trebuie introduse au putut sa existe in cazul unor universitati mici dificultati tehnice
 • Daca universitatile refuza sa transmita datele cerute de Ministerul Educatiei, exista sanctiuni clare prevazute in lege, dar la ora actuala nu exista niciun motiv obiectiv pentru ca universitatile sa nu completeze aceste date.
 • Mai toate universitatile au finalizat acest exercitiu si, din datele pe care le avem, toate universitatile sunt intr-un stadiu foarte avansat.
 • Astazi, aproape toate universitatile au completat datele si toate universitatile sunt intr-un stadiu avansat de completare al datelor.
 • Toate datele vor fi facute publice. Sunt sanctiuni foarte severe daca au fost raportate date false. Toata lumea va putea consulta datele depuse de universitati.
 • Se vor face verificari. Este foarte usor de verificat, de exemplu, daca articolele stiintifice raportate exista in realitate sau nu. Sunt lucruri cuantificabile si care pot fi relativ usor verificate.
Despre studiile facute in Franta: Nu mi-am echivalat din functia de ministru studiile pentru ca acest lucru ar reprezenta un conflict de interese
 • Nu mi-am echivalat studiile. Exista si un motiv. Eu am plecat din Romania la finalul clasei a XI-a, mi-am terminat Bacalaureatul la Strasbourg in Franta, de asemenea studiile superioare, masterul l-am terminat la o universitate din Franta, doctoratul l-am luat de asemenea in Franta.
 • Nu mi-am echivalat din functia de ministru aceste studii din simplul motiv ca acest lucru ar reprezenta un conflict de interese. Nu pot sa le cer subordonatilor mei sa-mi echivaleze propriile studii.
 • Daca as dori sa ocup un post in sistemul universitar de exemplu in care se cere echivalarea studiilor, de exemplu de profesor universitar, atunci in mod evident ar trebui sa am echivalate o serie de acte si atunci intram pe o alta procedura.
 • Functia pe care o ocup si activitatile pe care le desfasor nu necesita, conform legii, echivalarea actelor de studii. Situatia este, pe de o parte, perfect legale, pe de alta parte sigur ca traim intr-o societate plina de suspiciuni, si uneori pe buna dreptate, si ar fi nefiresc din functia de ministru sa le cer subordonatilor mei sa imi echivaleze studiile.
 • Dar credeti-ma ca nu am nici cea mai mica emotie ca un doctorat luat in laboratorul unui laureat Nobel... ca ar exista vreun fel de problema cu aceste studii.
 • Conform legii educatiei nationale, de acum inainte va exista institutia recunoasterii automate a studiilor in cazul unor institutii de prestigiu din strainatate
Citeste si: Povestea unui absolvent de universitate din Top 10 care vrea sa-si echivaleze studiile in Romania. Plus: De ce nu si le-a echivalat ministrul Educatiei si ce spune despre sistem
 • Orice ministru din orice tara este remaniabil din prima sa secunda de mandat. Singurele repere pe care imi bazez activitatea sunt ca sistemul sa functioneze cat mai bine posibil si, din punctul meu de vedere, cred ca pana acum sistemul functioneaza in parametri normali. Am trecut cu succes o lege a educatiei nationale, in ceea ce ma priveste am o reforma de facut si, credeti-ma, o s-o duc pana la capat.
 • Joi este, in premiera, ziua Romaniei la turneul de tenis de la Roland Garros. Am fost invitat la acest eveniment de presedinta Federatiei Romane de Tenis, doamna Ruxandra Dragomir. Pe moment, si repet, pe moment am confirmat participarea mea la acest eveniment, pentru ca este un eveniment de reprezentare a Romaniei la un turneu prestigios in calitate de ministru al Sportului. Nu exclud, insa, in functie de agenda interna, nu exclud sa nu merg la acest eveniment, daca agenda interna o cere. Deci, pe moment am confirmat prezenta in calitate de reprezentant al sportului din Romania. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16584 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  ziua de 11 ianuarie 2012 nu pica intr-o zi de luni (Marţi, 24 mai 2011, 11:30)

  rux [anonim]

  ziua de 11 ianuarie 2012 nu pica intr-o zi de luni
  • +4 (4 voturi)    
   Asa este (Marţi, 24 mai 2011, 10:44)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui rux

   si ce legatura are? Unde se vorbeste despre 11 ianuarie 2012?
   • 0 (0 voturi)    
    intre timp au corectat articolul, respectiv schimb (Marţi, 24 mai 2011, 14:05)

    rux [anonim] i-a raspuns lui Luk

    intre timp au corectat articolul, respectiv schimbat cu 16 ianuarie :)
    • 0 (0 voturi)    
     ok (Marţi, 24 mai 2011, 13:32)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui rux

     scuze!
  • +2 (4 voturi)    
   Si ce daca nu pica intr-o zi de luni? (Marţi, 24 mai 2011, 10:52)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui rux

   Si concediul meu de odihna se sfirseste miercuri. unde scrie ca toate ar trebui sa inceapa exclusiv in ziua de luni? Anul nou cade intotdeauna vineri? Doamne ajuta!
  • +4 (4 voturi)    
   16 ianuarie 2012 (Marţi, 24 mai 2011, 11:53)

   Marian Grunca [anonim] i-a raspuns lui rux

   Unde vezi tu 11 ianuarie?
 • +3 (3 voturi)    
  o idee buna! (Marţi, 24 mai 2011, 12:07)

  ali [anonim]

  Cred ca este o idee buna cu saptamana "altfel" si as vedea-o ca o iesire din contidian pentru copii.
  Felicitari!
 • +3 (3 voturi)    
  FF Bine pana acum dl Ministru (Marţi, 24 mai 2011, 12:12)

  Marius [anonim]

  Daca ati reintroducere si examenele de intrare la liceu, reforma ar fi perfecta!
  PS sa ajungi prof universitar este aproape imposibil si in acest moment. Trebuie intarita exigenta in privinta titlurilor mai mici: asistenti, lectori! Astia trebuie evaluati la sange acum, pe langa criteriile legate de prof univ!
  • -1 (3 voturi)    
   cu siguranta nu ai copii (Marţi, 24 mai 2011, 14:30)

   dana [anonim] i-a raspuns lui Marius

   Esti pe langa subiect! Exista examen pentru admiterea la liceu, doar ca are o pondere de 25% din media finala, restul de 75% din media final fiind media anilor de studii V-VIII.
   Era mai buna structura pe trimestre a anului scolar. Dar desteptul de ministru a uitat, chiar daca a beneficiat de invatamantul de dinainte de revolutie (sau ce o fi fost revolta aia).
   L-as obliga pe ministru sa-si inscrie copilul la studii in Romania, nu in alta tara, daca tot decide in numele a milioane de parinti. Ai auzit, domnule ministru? Sa iei decizii si pentru coplilul tau, nu doar pentru copilul meu si al altor romani care traiesc in Romania, platesc taxe in Romania, isi cresc copiii in Romania, nu in ALTA TARA!!!
 • +1 (3 voturi)    
  sa revizuim dar sa nu schimbam nimic (Marţi, 24 mai 2011, 12:53)

  Mihai [anonim]

  imi pare rau ca dl ministru incepe sa renunte la linia dura reformista pe care o adoptase, mentinerea celor 2 semestre, teama de a renunta la cantitate (nr de zile de scolarizare) in favoarea cantitatii sunt temeri retrograde care nu cred ca il caracterizeaza ci mai degraba i-au fost impuse de oameni / circumstante. Mi se pare absurd de exemplu sa termini scoala pe 23 iunie la 30+ grade celsius in conditiile in care unitatile de invatamant nu sunt dotate cu instalatie de climatizare. Pot sa merg mai departe sa intreb cand incepe BAC-ul, 1 iulie - apoi inca 2 saptamani, imi pare rau mie imi aduce a masura abramburica cu iz comunist
 • +1 (1 vot)    
  modificare vacanta iarna?? (Marţi, 24 mai 2011, 14:16)

  rux [anonim]

  De fapt a disparut saptamana de vacanta intre semestre (care era de regula la inceputul lui februarie), pe care au alipit-o la cea de iarna/Sarbatori care va avea 3 saptamani in loc de 2. Nu mi se pare ca argumentele lor stau in picioare.
 • -1 (3 voturi)    
  vacanta de iarna (Marţi, 24 mai 2011, 14:47)

  andrei [anonim]

  Sunt multe de comentat vis-a-vis de hotararile luate de MEdC. Nu ma voi opri insa decat asupra vacantei de iarna: 23 dec ...Cred ca suntem singura tara europeana care aducem copii si profesorii la scoala pana in Ajunul Craciunului! Cum este posibil asa ceva? Acesti indivizi din minister sunt animisti, atei, ce sunt? Cum este posibil sa nu corelezi aceste calendare? Le plange de mila copiilor ca nu au cum sa ajunga la scoala, ca se imbolnavesc, etc? De ce nu se ocupa sa asigure transportul si confortul copiilor prin proiecte pe fonduri europene? Ca doar spune ca se pricepe la proiecte, vine din cercetare...
  • +1 (3 voturi)    
   Nu aveti dreptate... (Marţi, 24 mai 2011, 14:18)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui andrei

   In Europa occidentala 22 sau 23 decembrie este ultima zi de lucru. Scolile, gradinitele, cresele functioneaza pina la data respectiva. Si se redeschid undeva in data de 4-6 ianuarie. Pentru paste este la fel. joi si vineri inainte de paste e liber, insa eu mi-am dus copilul la cresa si colegii mei la scoala pina vineri (inclusiv). Apoi au vacanta.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu stiu de alte state,dar (Marţi, 24 mai 2011, 17:28)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui andrei

   In Germania 21(1 Land)22(1 Land)restul incepand cu 23 decembrie!
   Prelungirea vacantei de iarna cu o saptamana nu este o idee gresita.In loc de febr.cu o saptamana(nici nu te obisnuiesti cu vacanta,ca s-a si terminat) mai bine ianuarie cu 2( dupa atatea zile de sarbatori este greu sa pui mana pe carte)!
 • -1 (3 voturi)    
  vacanta de vara (Marţi, 24 mai 2011, 15:03)

  Miahi [anonim]

  Cred ca este o decizie buna prelungirea vacantei de iarna. Cred ca vacanta de vara ar trebui redusa la 1 luna.
  • 0 (2 voturi)    
   NO WAY !!!!!!!!! (Marţi, 24 mai 2011, 18:13)

   Nicu [anonim] i-a raspuns lui Miahi

   "Cred ca vacanta de vara ar trebui redusa la 1 luna."

   Ti-ai luat doza de etnobotanice pe ziua de azi?! UNDE in Europa vacanta de vara este de doar 1 luna?! La faptul ca scolile nu au instalatii de climatizare te-ai gandit? Crezi ca la 35+ de grade elevilor le mai arde de scoala? Si, nu in ultimul rand, ar fi afectat "turismul" lui tanti Nutzy.... :-)
 • -4 (4 voturi)    
  inca ma mir (Marţi, 24 mai 2011, 18:24)

  asf [anonim]

  cum e posibil sa avem astfel de personaje in fruntea unor ministere. inacceptabil chiar si pt un guvern k boc. mai jos de atat chiar nu se poate.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu cred (Miercuri, 25 mai 2011, 14:28)

   emil [anonim] i-a raspuns lui asf

   Intai uita-te si vezi ce idei are omu', apoi comenteaza.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu e corect! (Vineri, 27 mai 2011, 16:49)

  RPP [anonim]

  Nu sunt de acord cu organizarea tuturor olimpiadelor in aceeasi peridoada deoarece exista elevi care vor sa participe si la chimie sau fizica si la matematica sau biologie sau informatica. Ar trebui sa se organizeze in ambele vacante!
 • +1 (1 vot)    
  Ati inebunit elevi (Marţi, 31 mai 2011, 18:34)

  Sascau Andrei [anonim]

  Domnule Ministru ati inceput sa inebuniti elevi baca e baca e vreti sa faceti ca totii ministri care au fost pana acum ca sa nu spuna alti ca stati degeaba, haideti domnule ministru sa fim seriosi. acestea ne mai lipsea schimbarea sistemului de invatamant multe familii se despart si noi ne jucam cu bani publici ca si cum pe noi nu ne intereseaza sa fim seriosi, dece nu dati incolo tot sistemul de invatamnt ca eu nul mai inteleg sa vina ceausescul ca era mai bine toti erati controlati,cum spune el asa se face nu cum visam noapte punem in practica ziua.
 • 0 (0 voturi)    
  Stop poza (Sâmbătă, 4 iunie 2011, 17:14)

  Andrei [anonim]

  Va rog sa nu mai folositi fotografia cu ministrul. De la un timp nu mai suport.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by