Tragedia de luni de la Maternitatea Giulesti unde trei nou nascuti au murit si alti opt copii au fost grav raniti in urma unei explozii aduce din nou in discutie problemele spitalelor din Romania. In ultimii ani au avut loc mai multe accidente in spitalele romanesti in care au fost implicati copii. Intra in articol pentru a vedea o retrospectiva a acestor accidente

  • Acuzatii de malpraxis la Spitalul Municipal Oltenita, dupa ce un copil adus cu fractura la picior a murit - 16 august 2010. Mai multe detalii aici.

Un copil in varsta de opt ani care a ajuns, vineri seara, la Spitalul Municipal Oltenita, cu o plaga la genunchi, a murit, duminica, in unitatea medicala. Parintii acestuia ii acuza de malpraxis pe medici, informeaza Mediafax. Potrivit directorului interimar al Spitalului Municipal Oltenita, Liliana Petculescu, copilul a suferit o fractura la picior si a fost adus vineri in unitatea medicala, unde i s-a aplicat o atela gipsata. Ulterior, copilul a fost trimis acasa, iar duminica a revenit la spital pentru control, i s-a facut rau si a intrat in coma. Ulterior copilul a murit.

  • Un copil de 9 ani a murit la Spitalul de Urgenta Slatina dupa ce a fost internat pentru o fractura la mana - 30 mai 2010. Mai multe detalii aici.

La sfarsitul lunii mai la Spitalul Judetean din Slatina, un copil in varsta de noua ani a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a i se trata o fractura la antebratul stang. In acest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de munca ale celor doi medici care l-au tratat pe copil.

  • O asistenta de la Maternitatea "Bucur" a uitat un bebelus intr-un incubator - 11 noiembrie 2009. Mai multe detalii aici.

Un bebelus nascut in 11 noiembrie la maternitatea Bucur din Capitala a suferit arsuri pana la os pe 20% din suprafata corpului dupa ce a fost uitat in incubator de catre o asistenta.Copilul s-a nascut la 11 noiembrie, la Maternitatea "Bucur" din Bucuresti. In noaptea de vineri spre sambata, el a facut icter si a fost dus intr-un incubator. ama copilului afirma ca sambata dimineata s-a dus sa-l alapteze insa bebelusul nu mai era acolo. Cadrele medicale i-au spus ca micutul a fost dus la Spitalul "Grigore Alexandrescu", cu arsuri grave, dupa ce o asistenta l-a uitat in incubator. Personalul medical sustine ca asistenta a trebuit sa asiste la mai multe nasteri cu probleme, motiv pentru care a uitat de bebelusul din incubator. In urma investigatiei efectuate la Maternitatea Bucur de comisia de ancheta a Spitalului "Sf. Ioan", s-a decis ca asistentei care era de serviciu in ziua cand s-a intamplat ranirea bebelusului sa i se desfaca contractul de munca, sefului Sectiei de neonatologie si asistentei sefe sa li se reduca salariul cu 10% pentru trei luni.

  • Un copil de 3 ani a murit luni la Centrul Medical Unirea, in urma unei anestezii - 29 iunie 2009. Mai multe detalii aici.

Colegiul Medicilor din Bucuresti s-a autosesizat dupa ce un copil de 3 ani a murit pe 29 iunie 2009 la Centrul Medical Unirea din Capitala, in urma unei anestezii pentru o investigatie RMN. Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, profesor doctor Ioan Lascar, a declarat, pentru Mediafax, ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat si va declansa o ancheta in acest caz în urma informatiilor aparute in presa. Ioan Lascar a precizat ca, in cazul copiilor de aceasta varsta, anestezia este necesara pentru o investigatie RMN.

  • Asistenta de la Spitalul Grigore Alexandrescu care in martie a incurcat un copil sanatos cu unul care trebuia operat a trimis din nou la operatie alt copil - noiembrie 2008. Mai multe detalii aici.

Asistenta medicala de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", din vina careia, in luna martie, un copil de 9 ani a ajuns sa sufere o interventie chirurgicala inutila, a incurcat din nou, la sfarsitul lunii octombrie, un copil sanatos cu unul care trebuia operat. Pe 19 martie, in aceeasi unitate sanitara, un copil de 9 ani a fost operat de apendicita, din cauza neatentiei echipei medicale, desi se afla la spital pentru un examen cistoscopic.

  • EvZ: Copil mort dupa doua injectii - septembrie 2008. Mai multe detalii aici.

Familia unui baietel de 3 ani acuza o asistenta de la Spitalul „Marie Curie“ ca i-ar fi facut micutului injectii care i-au cauzat moartea. Silvian a fost internat, in urma cu cateva zile, la Spitalul „Marie Curie“ din Capitala pentru a fi operat a doua oara pentru o malformatie a buzei si a cerului gurii, afectiuni denumite „buza de iepure si gura de lup“. La sase ore dupa operatie, copilul a inceput sa sangereze, iar dupa ce asistenta i-a facut doua injectii, acesta a facut stop cardiorespirator si a murit, relata la acea vreme Evenimentul Zilei. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/822162/Copil-mort-dupa-doua-injectii/

  • Maternitatea Giulesti - Mai multi bebelusi au fost arsi cu dezinfectant - septembrie 2008. Mai multe detalii aici.

Conducerea maternitatii spitalului Giulesti a declansat in septembrie 2008, o ancheta in cazul unor bebelusi care prezentau leziuni pe corp ce nu erau de natura infectioasa. Cei patru bebelusi de la sectia pentru copii nascuti prematur au fost arsi deoarece o asistenta a incurcat spirtul cu un alt dezinfectant, mai puternic. Ca urmare, pe pielea copiilor s-au format niste cruste. Incidentul s-a petrecut insa mai demult, a precizat medicul, deoarece numai unul dintre bebelusi mai are, in prezent, acele cruste pe piele. Trei asistente au fost sanctionate de catre Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor pentru ca nu au raportat imediat incidentul. Presedintele Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, Gheorghe Georgescu, a afirmat ca cele trei asistente au fost suspendate pentru ca au facut o eroare medicala care putea duce la deteriorarea sanatatii bebelusilor.