Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Roxana Dragomir, a anuntat ca institutia medicala a inceput o ancheta, in urma mortii unui copil de 9 ani, care a facut septicemie dupa ce i-a fost amputat bratul, potrivit Agerpres. Conducerea spitalului s-a autosesizat si va incerca sa stabileasca, in urma anchetei, daca este vorba despre o culpa medicala, caz in care s-ar putea ajunge pana la desfacerea contractelor de munca a medicilor vinovati.

UPDATE: Managerul Spitalului de Urgenta din Slatina, Ruxandra Dragomir, si directorul medical al Spitalului au fost demisi, duminica, de ministrul Sanatatii, Attila Cseke, pe motiv ca nu au raportat la timp Ministerului acest caz.

Potrivit directorului Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, copilul a fost internat pe 23 mai cu fractura de antebrat stang, aflandu-se in grija medicului Constantin Iancu. Micutul a murit in urma cu 3 zile.

"Copilului i s-a pus atela gipsata, l-a preluat un medic de la Chirurgie infantila, Constantin Iancu. Pe data de 26 mai, dimineata, in urma unei radiografii de antebrat, copilul a fost externat. Seara, la ora 23,00, mama copilului a revenit cu baiatul la spital, acesta avand o stare agravata. A fost internat din nou si supus imediat unei interventii chirurgicale si joi dimineata, pe 27 mai, a fost supus unei a doua interventii chirurgicale si i s-a amputat mana de catre medicul Mircea Tusciuc. A fost dus la Terapie Intensiva si pentru ca starea copilului nu se imbunatatea a fost chemat un elicopter SMURD pentru a-l transporta la Bucuresti. La ora 17,50, pe 27 mai, copilul a plecat cu elicopterul spre Bucuresti, unde a murit", a explicat Roxana Dragomir.

"Poate ca in acest caz daca i s-ar fi dat antibiotice nu s-ar fi produs tragedia. Colegiul Medicilor va stabili ce s-a intamplat si conducerea spitalului va merge chiar pana la desfacerea contractului de munca daca se va dovedi ca baiatul a murit din cauza medicilor", a adaugat directorul spitalului.

Colegiul Medicilor va lua in discutie cazul pe data de 1 iunie, iar ancheta Colegiului Medicilor poate dura mai mult de un an.

Pe 23 ianuarie anul acesta, un bolnav de 62 de ani care a fost plimbat aproape patru ore intre sectiile a doua spitale din Slatina a murit, dupa ce niciun medic nu ii acordase tratamentul necesar.