Una dintre tinerele rănite în tragedia de la 2 Mai a făcut primele declarații publice despre momentul accidentului produs în vara anului trecut, ea povestind, la Digi24, că „totul a fost foarte brusc” și că Vlad Pascu a intrat cu viteză în grupul de opt oameni, apoi a întors mașina și a plecat în trombă spre Vama Veche, în timp ce victimele erau la pământ.

Protest 2 Mai în Piața VictorieiFoto: Hotnews / David Leonard Bularca

Tânăra a mărturisit, pentru prima dată de la accident, cum ea și prietenii ei au fost loviți de mașina condusă de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai, în august 2023.

  • „Totul a fost foarte brusc. Știu doar că voiam să ajungem cu toții acasă sănătoși și deodată m-am trezit pe jos, neștiind ce se întâmplă. Era întuneric, era liniște, auzeam doar mașinile.

  • N-am auzit, doar am văzut o lumină foarte puternică de faruri din spatele meu care se apropia foarte, foarte repede și n-am mai avut timp de reacție, pur și simplu m-am trezit pe jos și de atunci a fost haos.

  • A intrat pe partea de asfalt, pe mine cred că m-a lovit cu oglinda retrovizoare, iar pe Sebi din fața mea l-a luat cu totul, și pe cei din fața mea, la fel”, a povestit victima pentru Digi 24.

„N-o să mai pot să-mi mișc încheietura mâinii”

Tânăra a mai declarat că după producerea accidentului Vlad Pascu nu s-a dat jos din mașină și a condus înapoi spre Vama Veche.

În urma impactului, aceasta a fost operată și a rămas cu o dizabilitate.

„Am avut mâna stângă ruptă, osul foarte spart, mi-a secționat nervul radial, am avut și transplant de nerv, operație care e foarte rară și o să rămân cu o dizabilitate, că n-o să mai pot să-mi mișc încheietura mâinii”, a mai spus tânăra, conform sursei citate.

Inspecția Judiciară a solicitat suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a anunțat marți că a propus Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, care judecă procesul lui Vlad Pascu, pe motivul comportamentului său din proces.

Amintim că, la primul termen al dosarului, judecătoarea a venit nepregătită, întrebând dacă în sală este Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși în accident, și i-a cerut buletinul.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare a Ioanei Ancuţa Popoviciu.

Următorul termen din procesul lui Vlad Pascu, amânat până pe 9 mai

Un nou termen din procesul autorului accidentului de la 2 Mai era programat joi, 18 aprilie, însă avocații familiilor victimelor au cerut amânare până după 24 aprilie, când Consiliul Superior al Magistraturii va decide dacă judecătoarea va fi suspendată din funcție sau nu.

La rândul său, Ioana Ancuța Popoviciu a formulat o cerere de abținere.

  • „Cererile noastre de amânare, a mea şi a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecţia Judiciară, respectiv sesizarea CSM cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a acordat un nou termen. Important este de ştiut că, dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va lua de la zero, dacă doamna judecător va fi suspendată pe data de 24, se va relua procesul de la zero.

  • Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate cele 10 sau 11 părţi civile şi vom pune concluzii pe fond. Noi aveam pregătite inclusiv astăzi încă două cereri, una de suspendare a procesului, alta de amânare. S-a admis de prima dată cererea de amânare, nu au mai fost utile celelalte două cereri. Un lucru este cert, erau vreo 120 de întrebări de adresat părţilor civile. Probabil că la ultimul termen de judecată, oricare va fi el, procesul o să înceapă la 10 şi se va termina la 22”, a afirmat Adrian Cuculis, avocatul familiilor.

CITEȘTE ȘI: