Pe fondul teoriilor apărute „cu citate din topor”, cum le numește gazetarul Cristian Tudor Popescu, acesta a postat sâmbătă explicații suplimentare legate de motivele pentru care nu mai face emisiunea „Cap la Cap”.

Cristian Tudor PopescuFoto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

„Nu Recorder i-a pus capac lui CAP la CAP”, subliniază gazetarul în postarea făcută sâmbătă pe Facebook.

Cu o zi înainte, Cristian Tudor Popescu anunță că emisiunea „Cap la Cap” de pe Recorder își încetează apariția. „Emisiunea CAP la CAP în formula cunoscută își încetează apariția. Ce va fi pe viitor, nu știu”, declara Cristian Tudor Popescu pentru HotNews.ro.

Sâmbătă, gazetarul a revenit cu noi precizări privind motivele opririi emisiunii în care subliniază că explicații oferite de Recorder sunt în total acord cu poziția sa, în ciuda unor „speculații, mai mult sau mai puțin răuvoitoare”.

„Decizia de retragere i-a aparținut 100% doamnei Anca Simina, eu n-am reușit s-o conving să rămână. Voința mea a intervenit după, când am considerat că ruperea formației inițiale pune capăt emisiunii”, subliniază Cristian Tudor Popescu.

„Recorder nu m-a presat sau cenzurat în niciun fel”, mai menționează gazetarul. „De asemenea, nu a existat nicio neînțelegere financiară, inițial eu propunându-le să particip la emisiune fără bani; dânșii au hotărât să-mi dea, totuși, o sumă”.

În final, Cristian Tudor Popescu subliniază că a avut „cea mai bună colaborare” cu cofondatorii Recorder, Mihai Voinea și Cristian Delcea și nu exclude reluarea colaborării cu Recorder, dar pentru alt format.

Explicații Recorder privind oprirea emisiunii

Emisiunea „Cap la Cap” nu mai fi realizată întrucât Cristian Tudor Popescu a refuzat varianta de a continua cu un alt moderator, după ce actualul moderator Anca Simina a decis că vrea să se concentreze pe jurnalismul de investigație.

„Motivele acestei decizii nu au la bază vreo neînțelegere de natură editorială, iar domnul Cristian Tudor Popescu a decis să lase comunicarea acestor motive în sarcina Recorder.

La finalul anului trecut, Anca Simina a hotărât că, cel puțin pentru o perioadă, vrea să renunțe la rolul de moderator și să se concentreze exclusiv pe jurnalism de investigație.

Am avut o discuție cu domnul Cristian Tudor Popescu, căruia i-am propus să continue emisiunea Cap la Cap cu un alt moderator.

Discuțiile au durat mai multe săptămâni, dar în final acesta a refuzat varianta de a continua cu un alt moderator”, a precizat Recorder.

Publicația subliniază că gazetarul „s-a arătat deschis să mai colaboreze pe viitor cu Recorder, într-un alt format”.

Colaborarea dintre Recorder și Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu colabora cu Recorder din octombrie 2023, la un an și jumătate de la despărțirea de Digi24.

„Ne bucurăm să anunțăm că, din această săptămână, Cristian Tudor Popescu va colabora cu Recorder pentru realizarea unei emisiuni live, difuzată exclusiv online”, a anunțat Recorder în 16 octombrie.

Recorder a difuzat șapte emisiuni cu Cristian Tudor Popescu ca invitat și Anca Simina moderator.