„Din motive dincolo de voința subsemnatului, CAP la CAP în formula cunoscută își încetează apariția”, a anunțat vineri gazetarul Cristian Tudor Popescu într-o postare pe Facebook. Contactat de HotNews.ro, jurnalistul a confirmat că emisiunea nu va mai fi realizată de Recorder și a precizat că nu știe dacă va exista un alt proiect pe viitor. Publicația a precizat că decizia a fost luată după ce gazetarul a refuzat să realizeze emisiunea cu un alt moderator, dar s-a arătat deschis să continue colaborarea într-un alt format.

Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul RecorderFoto: Captura de ecran

„Emisiunea Cap la Cap în formula cunoscută își încetează apariția. Ce va fi pe viitor, nu știu”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru HotNews.ro.

În postarea de pe Facebook, gazetarul sublinia că emisiunea va fi oprită „din motive dincolo de voința subsemnatului”. Întrebat de HotNews despre aceste motive, el a transmis că nu va oferi alte detalii în plus față de postarea de pe Facebook.

Contactat de HotNews, Mihai Voinea, cofondator Recorder, a precizat că va oferi mai multe detalii într-un anunț oficial care urmează să fie publicat de Recorder.

Recorder: „Motivele acestei decizii nu au la bază vreo neînțelegere de natură editorială”

Emisiunea „Cap la Cap” nu mai fi realizată întrucât Cristian Tudor Popescu a refuzat varianta de a continua cu un alt moderator, după ce actualul moderator Anca Simina a decis că vrea să se concentreze pe jurnalismul de investigație.

„Motivele acestei decizii nu au la bază vreo neînțelegere de natură editorială, iar domnul Cristian Tudor Popescu a decis să lase comunicarea acestor motive în sarcina Recorder.

La finalul anului trecut, Anca Simina a hotărât că, cel puțin pentru o perioadă, vrea să renunțe la rolul de moderator și să se concentreze exclusiv pe jurnalism de investigație.

Am avut o discuție cu domnul Cristian Tudor Popescu, căruia i-am propus să continue emisiunea Cap la Cap cu un alt moderator.

Discuțiile au durat mai multe săptămâni, dar în final acesta a refuzat varianta de a continua cu un alt moderator”, a precizat Recorder.

Publicația subliniază că gazetarul „s-a arătat deschis să mai colaboreze pe viitor cu Recorder, într-un alt format”.

Colaborarea dintre Recorder și Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu colabora cu Recorder din octombrie 2023, la un an și jumătate de la despărțirea de Digi24.

„Ne bucurăm să anunțăm că, din această săptămână, Cristian Tudor Popescu va colabora cu Recorder pentru realizarea unei emisiuni live, difuzată exclusiv online”, a anunțat Recorder în 16 octombrie.

Până la anunțul de astăzi, Recorder a difuzat șapte emisiuni cu Cristian Tudor Popescu ca invitat și Anca Simina moderator.