Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, prins pentru a patra oară la volan având permisul retras din motive medicale, a fost audiat, luni seară, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), fiind, ulterior, internat la o unitate medicală de specialitate, transmite Agerpres.

Dan Ilie MoregaFoto: AGERPRES

Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, a fost depistat, luni după-amiază, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din municipiu, având permisul retras.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras.

În urma probatoriului administrat în cauză, el a fost internat la o unitate medicală de specialitate, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

Fostul prefect de Gorj are permisul retras din data de 6 februarie, din motive medicale.

El a fost prins de trei ori conducând în judeţul Gorj cu permisul retras şi o dată în judeţul Mehedinţi.

Dan Ilie Morega a fost oprit luni de polițiști în timp ce conducea pe bulevardul Victoriei din Târgu Jiu, scrie Pandurul.ro.

„E o măsură ilegală. Nu am săvârșit nicio ilegalitate (...) Nu am nicio vinovăție”, a declarat Morega, conform imaginilor difuzate de Gazeta de Sud.

Morega a fost prefect de Gorj susținut de PDSR, iar apoi deputat PNL și membru PRM. A fost vizat de mai multe anchete DNA, iar în noiembrie 2011 a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.