Fostul prefect de Gorj și deputat Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, a fost prins din nou la volan luni, deși are permisul auto retras din motive medicale. Este a patra oară în ultimele două săptămâni, pe numele său existând deja trei dosare penale.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dan Ilie Morega a fost oprit de polițiști în timp ce conducea pe bulevardul Victoriei din Târgu Jiu, scrie Pandurul.ro. Publicația locală scrie că fostul prefect de Gorj nu mai are dreptul de a conduce din 6 februarie, dar a refuzat să predea permisul auto atunci când a fost notificat de către Poliție.

„E o măsură ilegală. Nu am săvârșit nicio ilegalitate (...) Nu am nicio vinovăție”, a declarat Morega, conform imaginilor difuzate de Gazeta de Sud.

Este a patra oară în ultimele două săptămâni când Morega este prins la volan deși nu mai are acest drept. Săptămâna trecută, el a fost filmat în timp ce circula cu viteză pe străzile din Târgu Jiu, având un girofar pe mașină și dând flash-uri șoferilor din față pentru a-i face loc, conform imaginilor difuzate de Digi 24. El a călcat linia dubla continuă și a intrat pe contrasens în timpul unei depășiri.

Reprezentanții Poliției Județene Gorj spuneau atunci că bărbatul riscă un al treilea dosar penal pentru conducere fără permis și folosirea ilegală a girofarului, el având două dosare penale tot după ce a condus fără permis, care i-a fost retras pe motive medicale.

Dan Ilie Morega a spus că în 6 februarie s-ar fi trezit la ușă cu poliția rutieră, care i-ar fi pus în vedere că din acea zi are la dispoziție 15 zile să predea carnetul de conducere deoarece în baza unui act medical eliberat de un medic psihiatru din Târgu Jiu nu mai are voie sa conducă, a scris Adevărul. Morega a refuzat să predea permisul de conducere, motivând că va face contestație în instanță.

Morega a fost prefect de Gorj susținut de PDSR, iar apoi deputat PNL și membru PRM. A fost vizat de mai multe anchete DNA, iar în noiembrie 2011 a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.