Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Bucureşti a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat de furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale, după ce ar fi oprit în trafic, în Buzău, un autoturism în care se aflau mai mulţi ucraineni cărora le-ar fi sustras din portofele suma de 3.800 de euro. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, cunoscut lider al lumii interlope.

Masina de politie Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, când, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, o maşină în care se aflau cetăţeni din Ucraina a fost oprită în trafic de Fane Căpățână, care s-a prezentat drept poliţist la serviciul Antidrog.

După ce au fost lăsați fără bani, ucrainenii au sunat la 112.

  • „Ieri, 31 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale.
  • În noaptea de 21 spre 22 ianuarie, în jurul orei 01,00, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un cetăţean străin cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 1B - E577, din direcţia Buzău către Ploieşti, la ieşire din municipiul Buzău a fost oprit în trafic de către un bărbat.
  • Acesta, folosindu-se de calităţi oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât şi pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanţilor maşinii 3.800 de euro”, a transmis IPJ Buzău.

Poliția spune că imediat după primirea sesizării cercetările au fost preluate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, care au stabilit că suspectul este un bărbat de 55 de ani, din Bucureşti: „Acesta a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu şi a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale. În urma materialului probator administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar astăzi urmează a fi prezentat Parchetului, cu propuneri legale”.

Și în decembrie 2022 Ștefan Dinu a fost reținut după ce a tâlhărit un muncitor din Sri Lanka. Conform Poliției Capitalei, el l-a abordat pe cetățeanul străin în fața unui magazin, unde i-a făcut un control corporal sub pretextul că este polițist.