Interlopul Fane Căpățână (Ștefan Dinu) a fost reținut după ce a tâlhărit un muncitor din Sri Lanka. Conform Poliției Capitalei, el l-a abordat pe cetățeanul străin în fața unui magazin, unde i-a făcut un control corporal sub pretextul că este polițist.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

UPDATE 12:19 El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliția Capitalei a anunțat că în urmă cu o zi polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în București, într-un dosar privind infracțiunile de uzurpare de calități oficiale și înselăciune.

Ancheta a început după ce în 13 noiembrie Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străin, că în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi făcut un control corporal, moment în care i-ar fi furat din portofel 2.500 de lei.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –Sector 4, care au stabilit că autorul este un bărbat în vârstă de 54 de ani, „cunoscut cu preocupări de natură infracțională”, precizează Poliția Capitalei. ”În urma percheziției au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă. De asemenea, a fost efectuată o percheziție a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunii, fiind identificat și ridicat un dispozitiv tip girofar”, spune Poliția Capitalei.

Bărbatul a fost depistat și dus la audieri, fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie dus în instanță.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre interlopul Fane Căpățână (Ștefan Dinu) , iar victima este un muncitor din Sri Lanka. (Sursa FOTO: Dreamstime)