Patronii staţiei GPL de la Crevedia, Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stângă, rămân în arest la domiciliu, a decis Tribunalul Bucureşti, iar decizia instanţei este definitivă.

Ionut DoldureaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul Bucureşti a respins vineri, ca nefondată, contestaţia formulată de Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stângă împotriva decizia Judecătoriei Sectorului 5 de prelungire a arestului la domiciliu, scrie News.ro.

„În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct.1 lit.b C.proc.pen. rap. la art. 204 C.proc.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpaţii Doldurea Ionuţ - Daniel şi Stîngă Cosmin-Ionuţ, împotriva încheierii din data de 19.01.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti în dosarul nr. 1213/302/2024 şi menţine încheierea contestată”, se arată în minuta instanţei.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti hotărâse, în data de 19 ianuarie, prelungirea arestului la domiciliu pentru Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stângă, pentru încă 30 de zile.

În luna august, la Crevedia au avut loc explozii devastatoare, soldate cu moartea a şase persoane şi rănirea a peste 50.

Afacerile de milioane ale familiei Doldurea

Exploziile devastatoare de la Crevedia au scos la iveală un șir întreg de nereguli. Stația GPL care aparținea fiului primarului PSD din Caracal era închisă doar în acte. Sub nasul autorităților se derulau operațiuni care puteau oricând să se transforme într-o tragedie.

Stația GPL este a firmei FLAGAS SRL, care în ultimii 5 ani a avut contracte de peste 1,6 milioane lei, prin achiziție directă, cu primăriile comunelor conduse în principal de primari PSD. Printre acestea se numără primăriile din Moara Vlăsiei, Bolintin-Vale și Cervenia (Teleorman).

Firma îi aparține lui Ionuţ Daniel Doldurea, fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a fost amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru mai multe nereguli legate de nerespectarea măsurilor de securitate la incendiu, iar în 30 septembrie 2020 anunțase autoritățile că închide punctul de lucru.

Conform procurorului general Alex Florența, după închidere, în toamna lui 2020, firma - care are 25 de puncte de lucru în toată țara - urma să funcționeze doar ca punct de parcare a cisternelor, însă acolo aveau loc în mod obișnuit transferuri de GPL din cisterne, deși nu mai avea niciun fel de autorizație.

Stația GPL din Crevedia fusese amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și închisă încă din septembrie 2020, dar, cu toate acestea, continua să funcționeze, iar ancheta Parchetului vizează inclusiv stabilirea rolului instituțiilor care ar fi trebuit să facă controale și să se asigure că depozitul GPL nu continuă să funcționeze.

Un alt dosar penal a fost deschis de Parchetul Militar și vizează modul de intervenție a pompierilor la depozitul GPL unde au avut loc cele două explozii urmate de incendii.

De asemenea, Direcția Națională Anticorupție a anunțat că are deschise două dosare penale vizând săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia.