Primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, este urmărit penal de DNA Târgu Mureș pentru abuz în serviciu după ce a semnat „în mod nelegal” 5 contracte de asistență cu un cabinet de avocatură care să apere în instanță Primăria, deși instituția avea deja un jurist, relatează Digi24.

Galfi ArpadFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Astfel, acesta a semnat 5 contracte de asistență juridică în 2019 cu Cabinetul individual de avocatură Moldovan-Horvath Istvan, prejudiciul fiind de 5.000 de lei în cazul fiecărui contract.

Informația vine în contextul în care eleva aflată în comă după prăbuşirea parţială a clădirii internatului Liceului Teoretic Tamási Áron de la Odorheiu Secuiesc a decedat marţi la Târgu Mureş.

Acesta este cel de-al doilea deces înregistrat în urma prăbuşirii construcţiei internatului de la Odorheiu Secuiesc, un băiat care ar fi împlinit în decembrie 18 ani decedând imediat după ce a fost scos dintre dărâmături.

Patronul firmei care executa lucrările de canalizare la internat, lucrări care au dus la prăbuşirea clădirii, este sub control judiciar, fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.