​Trei dintre cele șapte victime de la Ferma Dacilor din Tohani erau studenți la facultăți ale Universității din București. Instituția a transmis condoleanțe familiilor celor dispăruți prematur.

Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

Douăzeci şi şase de persoane se aflau în pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani, acestea participând la o petrecere în seara dinaintea incendiului.

18 persoane au reușit să iasă din pensiune înainte de a fi mistuită de foc. Opt oameni au fost dispăruți inițial. După căutări anevoioase, pompierii au scos șapte victime. O persoană încă nu a fost găsită, la mai bine de 48 de ore de la incendiu.

Cele şapte victime carbonizate, trei copii și patru adulți, care au fost găsite de pompieri în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor au fost identificate pe baza probelor ADN.

„Suntem, în aceste momente delicate, aproape de familiile celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți în tragicul incendiu din județul Prahova. Trei dintre cele șapte victime erau studenți la facultăți ale Universității din București. Transmitem sincere condoleanțe familiilor acestora și suntem alături, cu gânduri de sănătate, de toți cei răniți”, au scris reprezentanții Universității din București pe Facebook.

O studentă în anul II la Facultatea de Sociologiese numără printre victime.

Anca Florina Gavrilă era din Călăraşi, ar fi împlinit 21 de ani pe 14 ianuarie și a murit alături de prietenul ei, Adrian.

„Cu inimile strivite de durere, venim astăzi cu o rugăminte delicată către voi, prietenii şi cunoscuţii noştri. Recent, am pierdut o dragă colegă din anul 2 la Sociologie în incendiul de la Ferma Dacilor. Gavrilă Anca Florina a fost o fată frumoasă şi una dintre studenţii facultăţii noastre. În aceste momente dificile, invităm cu căldură toţi cei care doresc să ofere un sprijin financiar pentru a ajuta familia colegei noastre să facă faţă cheltuielilor legate de această perioadă”, au scris, miercuri seară, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială, potrivit News.ro.

Sora fetei spune că familia a aflat întâmplător că Anca ar putea fi victima tragediei de la Tohani.

Potrivit Antena 3, Ana era prietenă cu fiul patronului.

Fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, Vlad, un student în vârstă de 21 de ani, se află printre victimele incendiului de la Ferma Dacilor, au confirmat, miercuri, surse judiciare pentru Agerpres.

Al treilea tânăr, Andrei Niţescu, student la Politehnică, avea 22 de ani, și el prieten cu fiul patronului, conform Spotmedia.

În incendiu și-au mai pierdut viața Lucian Ene, finul patronului, doi dintre băieţii lui Lucian Ene și un alt tânăr, prieten cu Vlad Băiceanu, Adrian Marinescu.