Colegul de cameră al elevului de 17 ani care a murit în urma prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc a fost ultima persoană care l-a văzut în viață pe adolescent, potrivit Transtelex, cel mai citit portal în limba maghiară din România.

Lumânări aprinse lângă internatul care s-a prăbușit în Odorheiu SecuiescFoto: Alex Nicodim / AFP / Profimedia

Barna László a povestit presei că a părăsit camera cu câteva minute înainte de tragedie, moment în care Dávid avea căștile pe urechi și se pregătea de culcare.

Câteva minute mai târziu, imediat după ce și-a luat rămas bun de la David și a ieșit din clădirea internatului, a auzit o bubuitură mare și s-a ridicat un nor imens de praf, iar Barna a crezut că a căzut un copac peste el.

Apoi colegii săi de clasă l-au sunat și i-au spus că internatul se prăbușise.

S-a grăbit să se întoarcă la clădirea unde l-a văzut ultima dată pe David, iar când a ajuns acolo colegul lui de cameră era de negăsit.

El a spus că David era băiat foarte vioi, vesel, care era foarte amuzant și râdea mult. Își va aminti de el ca de un prieten cu ochii strălucitori, gata să înfrunte și să depășească dificultățile, dornic să reușească în viață.

David ar fi împlinit 18 ani pe 25 decembrie și era crescut doar de mama sa. El era înscris în clubul de handbal din Odorheiu Secuiesc.

Ancheta, preluată de Parchetul Curții de Apel Târgu Mureş. Care sunt acuzaţiile

Parchetul Curții de Apel Târgu Mureş a preluat ancheta în acest caz. Dosarul a fost deschis iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu, a declarat pentru News.ro că ancheta derulată in rem vizează patru infracţiuni, una de ucidere din culpă şi trei de vătămare corporală din culpă.

Reprezentantul Parchetului a precizat că procurorul de caz va solicita mai multe expertize, dar la acest moment nu se poate face cercetare extinsă la faţa locului pentru că zona nu este asigurată.

”Urmează să se efectueze anumite expertize în cauză, însă la acest moment nu se poate intra la faţa locului, zona nu este asigurată, nu se poate face o cercetare la faţa locului extinsă, astfel încât mai multe detalii nu se pot furniza. A fost făcută o cercetare la faţa locului foarte sumar, pentru la acest moment locul nu este stabilizat”, a precizat Gianina Oreviceanu.