Deputatul PSD Dan Şlincu, oprit sâmbătă la Vama Sculeni, la intrarea în țară, după ce s-a constatat că mașina lui figura ca fiind furată din 2016, spune că este o victimă, că a fost înșelat și că va încerca să o dea în judecată pe persoana de la care a cumpărat mașina, în 2015. Amintim că parlamentarul PSD se afla în mașină împreună cu fostul ministru al Muncii Marius Budăi.

Deputatul Dan SlincuFoto: Inquam Photos / George Călin

Dan Șlincu și Marius Budăi au fost opriți sâmbătă la Vama Sculeni, iar autoturismul în care se aflau a fost reținut în punctul de trecere a frontierei după ce polițiștii de frontieră au constatat că acesta era furat din Belgia.

Dan Șlincu spune că este o victimă.

  • „Când ne-am întors în țară de la un eveniment de la Chișinău, am fost informați că trebuie să ni se rețină mașina de către Poliția de Frontieră din România. Am fost anunțați că mașina ar fi fost declarată ca furată în anul 2016.
  • Eu am achiziționat această mașină în 2015. Deci în 2016 era deja înmatriculată pe numele meu Am cumpărat-o de la o persoană din Galați și în acel moment era înmatriculată tot în România.
  • Consider că sunt o victimă, am fost înșelat. Voi încerca să acționez în instanță vânzătorul care a fost de rea-credință și nu m-a informat dacă cunoștea în acel moment acest aspect. Cu siguranță nu mai cumpăram mașina”, a declarat, luni, în Parlament, deputatul PSD Dan Şlincu.

El a spus că a ieșit din țară cu această mașină în fiecare an, în țările UE, dar nu și într-un stat non-UE.

  • „Aștept ca autoritățile statului să își facă datoria. Voi încerca să inițiem o procedură legislativă ca românii de bună-credință care doresc să achiziționeze o mașină din străinătate să nu mai fie în situația mea. (...) Situația a fost una neplăcută”, a mai spus parlamentarul PSD.

Tot luni, au apărut și imagini cu maşina furată în care se aflau Dan Șlincu și Marius Budăi. Autoturismul Audi A 6 a rămas reținut în vamă.