Ambasada Israelului la Bucureşti a anunțat identitatea ultimului ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ucis în Fâşia Gaza, fiind vorba despre o tânără artistă de 27 de ani.

Manifestație la Tel Aviv pentru eliberarea ostaticilorFoto: Leo Correa / AP / Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă decesul unui alt ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, în Fâşia Gaza. Tot sâmbătă, autoritățile israeliene au anunțat că o tânără studentă de 27 de ani, luată ostatică de Hamas în 7 octombrie, a murit în captivitate, însă nu era clar dacă este vorba despre aceeași persoană.

Ambasada Israelului la Bucureşti a confirmat că este vorba despre Inbar Haiman, ucisă de teroriștii Hamas.

Cine era tânăra ucisă de Hamas

În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetățenie română şi era studentă la Arte. Executa lucrări de artă stradală deosebite și numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era „Pink”, semnătura ei inconfundabilă.

Inbar a fost răpită de teroriștii Hamas în 7 octombrie, în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova, unde teroriștii au ucis cel puțin 360 de persoane și au luat ostatici. De atunci, colegii ei de breaslă îi inscripționau numele pentru a cere eliberarea ei, „Free Pink”.

Inbar Haiman era voluntară la festival, potrivit prietenului ei, Noam Alon, care de atunci a încercat să reconstituie ce s-a întâmplat cu ea, scrie News.ro. Inbar i-a trimis un mesaj lui Alon despre atacul Hamas, iar acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbaţi înarmaţi îi măcelăreau pe tinerii petrecăreţi în timp ce aceştia încercau să fugă cu maşinile şi pe jos.

Când Alon şi familia lui Haiman au postat mai târziu detaliile ei pe reţelele sociale, după ce pierduseră legătura cu tânăra, au inclus o descriere a tatuajelor ei şi a ceea ce purta. Oamenii au intrat în contact, recunoscând-o pe Haiman şi pantalonii distinctivi pe care le purta în acea zi. În cele din urmă, familia a aflat de la două persoane care fuseseră cu Inbar că aceasta s-a ascuns mai întâi sub o scenă cu prietenii ei şi apoi s-a adăpostit într-un tufiş. Aceste persoane au spus familiei că Haiman a fost găsită de doi terorişti Hamas înarmaţi cu cuţite, care au scos-o afară şi au pus-o pe o motocicletă.

În cele din urmă, familia şi Alon au primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arată pe Inbar Haiman aparent bătută, sângerând, înconjurată de patru bărbaţi.