Procurorii DNA ridică documente, marți, de la Ministerul Finanțelor, fiind vizat Secretariatul general, conform unor surse judiciare citate de Digi 24.

Ministerul Finanțelor Foto: Inquam Photos / George Calin

Conform surselor citate, biroul secretarului general adjunct Ioan-Cristian Purice ar fi fost sigilat.

Reacția Ministerului de Finanțe

Ministerul Finantelor a reacționat printr-un comunicat de presă în care susține că așteaptă mai multe informații „pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției”:

  • „Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.
  • Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.
  • Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.
  • În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.
  • Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Direcției Antifraudă Fiscală București din cadrul ANAF, instituție subordonată Ministerului Finanțelor.

Doi inspectori ai Direcției Regionale Antifraudă Fiscală București din ANAF au fost plasați sunt control judiciar de către procurori, care îi acuză că au primit mită zeci de mii de euro de la administratorii unor firme care fraudau bugetul de stat. Unul dintre inspectori este acuzat și că ar fi cerut și primit 10.000 de euro de la o persoană pentru a-i obține o diplomă falsă de bacalaureat, în condițiile în care aceasta nu a susținut niciodată examenul.