Jurnalista Emilia Șercan a obținut în instanță anularea deciziei prin care Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 închisese dosarul în care a primit amenințări a doua zi după ce a scris că premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat texa de doctorat.

Emilia Sercan in studioul HotNews.roFoto: Adi Iacob / HotNews

Judecătoria Sectorului 4 a respins miercuri cererea Parchetului Judecătoriei Sector 4 de confirmare a soluţiei de renunţare la urmărire penală în dosarul privind amenințările primite de Șercan. Instanța a desființat ordonanța de închidere și retrimite dosarul către Parchet, pentru completarea urmăririi penale, conform deciziei publicate pe portalul instanțelor.

Parchetul Sectorului 4 hotărâse în luna octombrie să renunțe la urmărirea penală în acest dosar pentru că „nu prezenta interes public”.

  • „Pentru PJS4 nu prezenta interes public să afle cine a amenințat ziaristul care a scris despre plagiatorul Ciucă.
  • O spun din nou public: personal, după experiențele trăite în ultimii doi ani, nu am nici cea mai mică încredere în parchete, însă mai îmi păstrez un dram de speranță că deciziile politice ale unor procurori pot fi corectate în instanță, așa cum s-a întâmplat chiar azi.
  • Parchetul Sectorului 4 e obligat acum să completeze urmărirea penală”, a reacționat Emilia Șercan, miercuri, pe Facebook.

Jurnalista spune că mesajul primit în 19 ianuarie 2022 a fost următorul:

  • „Dacă gen. Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, cu siguranță va pleca din funcția pe care o deține în prezent, dar dacă nu este adevărat și se dovedește acest lucru...înseamnă că afirmațiile dumneavoastră sunt nefondate și sunt orchestrate la ordin, dacă acțiunea este aranjată la ordin să fii liniștită că noi știm să te facem să vorbești și vei spune numele celui care ți-a dat să faci acest lucru, indiferent din ce structuri face parte și indiferent ce funcție are, iar din acel moment zile bune pe pământ nu vei mai avea...îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și ai să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate...!”.

Jurnalista Emilia Şercan a acuzat autorităţile statului că au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva sa după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată, iar apoi au încercat să muşamalizeze această acţiune.

Într-un text publicat în PressOne, Emilia Șercan afirma că a fost vizată de trei acţiuni de ameninţare, defăimare şi intimidare. Ea spunea că a primit amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private făcute în urmă cu 20 de ani, despre care jurnalista spune că i-ar fi fost furate dintr-un dispozitiv electronic.