Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili ce se află într-un pachet de un kilogram care conține o substanța albă, care a fost găsită pe o plajă din municipiul Constanța.

Plaja, mare, valuriFoto: HotNews / DP

„La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11.55, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa - Secţia 1 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanţa, a fost găsit un pachet cu o substanţă albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, sigilat într-o folie de plastic transparentă”, a transmis Poliţia Română.

Pachetul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor, fiind preluat de DIICOT şi de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Conform Ziua de Constanța, ar fi vorba despre puțin peste un kilogram de substanță albă.

În acest caz, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea naturii și provenienței substanței respective, precum și pentru dispunerea măsurilor legale, a mai precizat Poliția Română.

În 2019, 200 de kilograme de cocaină au fost găsite plutind pe mare, acestea fiind găsite de poliţiştii de frontieră în zona platformelor marine din Constanța.

Cu o săptămână înainte, DIICOT a anunțat că autoritățile au descoperit aproape o tonă de cocaină într-o barcă răsturnată pe malul Mării Negre. Drogurile proveneau din America de Sud.

Găsirea bărcii cu droguri a fost accidentală, fiind făcute verificări după ce dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, în Tulcea, un pachet ambalat care conţinea un kilogram de cocaină.