​Pompierii au intervenit, miercuri seară, la Spitalul de Copii din Timişoara, după o degajare de fum într-o cameră tehnică. Aproximativ 25 de copii au fost evacuaţi şi duşi în corpul principal de clădire. În luna septembrie a anului trecut, la aceeaşi unitate medicală a avut loc un incident similar.

AlertăFoto: Serhii Nemyrivskyi | Dreamstime.com

UPDATE 2:

Ministerul Sănătății a comunicat la rândul său următoarele informații:

  • „În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor.
  • Au fost evacuați în siguranță 25 de copii, 20 de aparținători și 14 cadre medicale.
  • Pompierii au acționat pentru ventilarea spațiilor iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol.
  • Copiii se vor reîntoarce în saloane”.

UPDATE 1:

Managerul spitalului, Ovidiu Adam, a precizat că nu a fost vorba de un incendiu ori de flacără, ci de o degajare de fum „din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor”, citează News.ro. El a adăugat că toţi copiii se vor întoarce în spital.

„Am chemat ISU pentru că a avut loc o degajare de fum la demisolul clădirii, într-o cameră tehnică, din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor. Însă nu a existat incendiu, nu a existat flacără, ci doar fumul de la uleiul supraîncălzit. Lucrurile sunt sub control, copiii se vor întoarce cu toţii, în următoarele minute, înapoi în spital, nu sunt probleme”, a precizat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.

„Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor. Copiii au fost evacuaţi când s-a simţit miros de ulei încins”, a declarat de asemenea, la Antena 3, directorul medical, Mihai Gafencu. El a precizat că a fost ulei încins, cu un miros pătrunzător, nu a fost fum.

Cei circa 25 de pacienţi care au fost mutaţi în clădirea principală sunt internaţi la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

Potrivit ISU Timiş, pompierii au intervenit după ce s-au sesizat degajări de fum în camera tehnică la Spitalul de Copii din Timişoara. Ca urmare, au fost evacuaţi aproximativ 25 de copii, ei fiind duşi în corpul principal de clădire.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

Încăperea a fost ventilată.

În urmă cu aproximativ un an, în 18 septembrie 2022, la acelaşi spital a avut loc un incendiu, zeci de copii şi mamele lor fiind evacuaţi.

„Incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunţat atunci reprezentanţii ISU.

_______

(Foto articol © | Dreamstime.com)