A fost activat planul roşu de intervenţie după ce un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalulul de copii Louis Țurcanu din Timișoara, relatează publicația TION. Peste 80 de persoane au fost evacuate după ce mari degajări de fum au fost semnalate la două etaje ale clădirii.

Incendiu la Spitalul de copii Louis Țurcanu din TimișoaraFoto: Captură YouTube Opinia Timișpoarei

UPDATE: Degajărilor de fum de la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara au provenit de la un aparat de purificare a aerului cară s-a defectat în timp ce era folosit.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, a transmis ISU Timiş, citat de news.ro.

Știrea inițială:

Pompieri ai ISU Timiş au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara, de unde au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi, potrivit Agerpres.

Micuții care au fost evacuaţi în cursul nopţii de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara au fost transferaţi pe alte secţii ale unităţii sanitare şi la mai multe spitale din oraş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

”La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat”, a precizat Elena Megherea.

Potrivit publicației Opinia Timișoarei, incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit care s-a produs la o stație de tratare a aerului, în urma căruia mai multe elemente din plastic s-au topit și a avut loc degajarea însemnată de fum.

Va fi constituită o echipă mixtă care se va deplasa la faţa locului pentru a stabili cauza degajării de fum în interiorul spitalului.