Băiețelul care a scăpat cu viață după ce a fost aruncat de mama lui de la primul etaj al unui hotel din Botoșani, în urmă cu două săptămâni și jumătate, a împlinit miercuri trei ani. Micuțul a fost detubat iar medicii spun că a început să plângă, să respire singur și să răspundă la stimuli, potrivit Monitorul de Botoșani.

SpitalFoto: Viktor Levi | Dreamstime.com

Micuțul Gabriel a fost în comă profundă, fiind internat inițial la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, apoi transferat la secția ATI a Spitalului de Copii.

„Despre pacientul de trei ani de la Botoșani putem spune în acest moment că se observă o ameliorare neurologic. Răspunde la stimuli, plânge”, a declarat Alina Banu, managerul Spitalui Clinic de Urgență pentru copii Sf. Maria din Iași.

Gabriel a împlinit trei ani miercuri, 6 septembrie, iar medicii au sperante că se va face bine.

„La mulți ani, copil frumos! Să dea Dumnezeu să te faci bine și să vii înapoi acasă. Te iubim foarte mult!”, i-a transmis tatăl său.

Fratele lui mai mic, Vladimir, s-a stins din viață la 21 august, după ce mama lor i-a aruncat de la etajul 1 al unui hotel din Botoșani.

Femeia în vârstă de 23 de ani s-a cazat la unitatea hotelieră și avea de gând să se sinucidă după ce își omora pruncii. Soțul ei a declarat că i-a trimis un mesaj de adio.

„Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar doi minori, de 2 şi 3 ani, au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la o unitate spitalicească. Ulterior, unul dintre aceştia a decedat. Totodată, mama celor doi ameninţa că se aruncă de la acelaşi nivel, refuzând să coboare. A fost solicitată intervenţia negociatorului poliţiei şi a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar după aproximativ două ore de discuţii, s-a reuşit, prin distragerea atenţiei, imobilizarea femeii, de către pompierii care au avut acces de pe geamul camerei hotelului în locul în care se afla aceasta", a precizat atunci IPJ.

Tânăra a fost arestată după ce medicii au stabilit că aceasta a avut discernământ în momentul în care a comis fapta.

Poliția a deschis dosar penal pentru violență în familie, sub formă de omor și tentativă de omor. (sursă foto Dreamstime)